Ali Koç rekor kırdı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçilirken verdiği sözü yerine getirdi. Fenerbahçe, futbolcu satışlarından elde ettiği gelirle rekor kırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un seçilirken verdiği, “Benfica gibi olacağız. Oyuncu yetiştirip yüksek paralara satacağız” vaadi gerçeğe dönüştü. Sarı-lacivertliler Ali Koç'un 6. yılına girdiği başkanlık döneminde 150 milyon Euro'yu aşkın satış yaptı, 75 milyon Euro'ya yakın kar elde etti.

Takımda bu sezon kadro Dzeko, Tadic, Szymanski, Fred ve Cengiz Ünder gibi isimlerle yenilendi. 55 milyon Euro bonservis ödendi, takım değeri 220 milyon Euro'ya dayandı. Ayrıca satışı yapılan Arda Güler'in yanı sıra Szalai, Bruma, Rossi, Altay gibi isimlerden 60 milyon Euro kazanıldı.

Düşük bonservis bedellerine alınıp, parlatılan oyuncular Avrupa'nın 5 büyük ligine yüksek bedellerle gitti. Eljif Elmas (Napoli) ile başlayan furya, Vedat Muriç (Lazio), Kim Min Jea (Napoli), Arda (Real Madrid), Szalai (Hoffenheim) ve Altay (Manchester United) ile devam etti. (HABER MERKEZİ)