Ali Koç: Oğulcan Çağlayan konusu bütün kulüpleri ilgilendiriyor

Galatasaray'ın sezon başında Çaykur Rizespor'dan olaylı şekilde transfer ettiği Oğulcan Çağlayan için Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan yeni açıklama: "Transfer yapılırken geleneklerin yerine getirilmesini pek çok kulüp istiyor. Sadece biz biraz daha dillendiriyoruz." Koç, Mesut Özil'in de yarın ilk antrenmanına çıkabileceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bir süredir karşılıklı açıklamalarla devam eden Oğulcan Çağlayan konusunda Ali Koç'dan yeni açıklamalar geldi.

Çaykur Rizespor'la sözleşmesini tek taraflı feshedip sezon başında Galatasaray'a gelen futbolcunun transferi ile ilgili hem yeni kulübüne hem de kendisine TFF tarafından ceza verilmişti. Ceza kararında Galatasaray'ın 'ayartan kulüp' olduğu belirtilmişti. Bugün düzenlenen Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında konuyu yeniden gündeme getiren Ali Koç, "Bu bizi ve tüm takımları etkileyen bir husustur" dedi.

'RAHATSIZLIĞIMIZI DİLE GETİRDİK'

Koç, "Oğulcan Çağlayan'la ilgili görüşümü belirtmiştim. Bu bizi ve tüm takımları etkileyen bir husustur. Transfer yapılırken geleneklerin yerine getirilmesini pek çok kulüp istiyor. Sadece biz biraz daha dillendiriyoruz. Henüz net bir ceza verilmedi ama bunun takipçisi olacağımızı söylemiştik. Bu konuda rahatsızlığımızı dile getirdik" dedi.

'FİNANSAL SORUNLAR BİTMEDİ'

Ali Koç ayrıca teknik direktör Erol Bulut'u göndermek gibi bir eğilimlerinin hiç olmadığını belirterek, 'İnşallah hep beraber sezon sonunda muvaffak oluruz" şeklinde konuştu. Fenerbahçe'nin finansal problemlerinin henüz çözülmediğini de belirten Koç şunları ifade etti: "Gemiyi limana yanaştırmaya çalışıyoruz. Gidecek çok yolumuz var ama doğru adımları attığımız bir gerçektir. Umarım bu adımların sonuçlarını camiamız gelecekte görür. Bu sene bazı taraftarlarımız maçlara gelemeyecek olmalarına rağmen kombine aldılar, onlara teşekkür ederim. 50 TL aidat çok düşük. Bununla ilgili çok fazla mail alıyoruz. Daha önce söyledik, 50 lira aidat ama daha fazla istiyorsanız bağışlayın, bu bize katkı sağlayacaktır dedik. Bu çağrımıza 5 bin 28 üyemiz karşılık verdi ve aidat gelirinde yüzde 116 gibi bir artış yaşandı.''

MESUT ÖZİL'İN YARIN İDMANA ÇIKMASI BEKLENİYOR 

Ali Koç, Mesut Özil'in ne zaman maçlara çıkabileceği ile ilgili soruya da, "Mesut Özil'e ben yine evin oğlu diyorum. Israrla evin oğlu diyorum. Fenerbahçe'ye daha önce bu kadar büyük Fenerbahçe sevdası olan büyük bir marka gelmedi. Bugün ve yarın iki test yapılacak. İlk idmanının yarın akşam olmasını hesaplıyor, arzu ediyor" yanıtını verdi. Ali Koç, "İmza gününü, her şey yolunda gittiği takdirde salı günü olarak hedefliyoruz. Salı veya çarşamba olur" şeklinde konuştu.

Öte yandan Divan Kurulu toplantısında Fenerbahçe'nin toplam borcu 4 milyar 719 milyon TL olarak açıklandı. (HABER MERKEZİ)