Ali Koç: Meydanı boş buldular, 3 Temmuz ruhuna dönmenin zamanı geldi

Fenerbahçe Başkanı Koç, Trabzonspor'un paylaşımları ve son maçta açılan pankarta tepki gösterdi: Hadsizlik, şımarıklık, kural tanımazlık artık mücadele edilmesi gereken bir konuma geldi.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün 115. kuruluş yıl dönümü kutlaması ve bayramlaşma törenine katıldı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki törende açıklamalar yapan Ali Koç, "3 Temmuz ruhuna hepimiz dönmek zorundayız. Çünkü bunlar meydanı boş buldular. Meydanın boş olmadığının göstermenin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor'un sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar ve son maçta açılan pankartı eleştiren Koç, şunları söyledi: "Tanık olduğumuz hadsizlik, şımarıklık, kural tanımazlık, çekinmemek, ülke değerlerini dahi bir kutlama, bir şampiyonluk adına ayaklar altına almak, artık Fenerbahçelilerin mücadele etmesi gereken bir konuma gelmiştir. Bu sezon söz konusu takımla yaptığımız ilk maçta yaşadıklarımız, o gün, hepimiz şiddetlendik, öfkelendik. Maç çıkışında, stat dışında basın mensuplarına, Fenerbahçeliler olarak artık hakkımızı korumak için kendi mücadelemizi vermemiz gerektiğini ifade etmiştim. Aylar sonra bugün geldiğimiz noktada bu çağrının çok çok daha geçerli olduğunu ve en kısa sürede harekete geçilmesi gerektiğini sizlere bir kez daha söylemek zorundayım. Keşke söylemek zorunda hissetmeseydim."

'KORUMA KALKANI ALTINDA İSTEDİKLERİ HER ŞEYİ YAPIYORLAR'

Trabzonspor Kulübünün, kendilerine verilen koruma kalkanı altında istediği her şeyi yaptığını ve buna şaşırılmaması gerektiğini savunan Fenerbahçe Başkanı Koç, "perşembe günü camiayla paylaşacağı bilgilerle ne demek istediğinin daha iyi anlaşılacağını" vurguladı: "Gerek şampiyonluk paylaşımı, gerek pankart, bunlara aslında tek tek bakmayın, büyük pencereden bakın, bu aslında uzun bir süredir bu takıma bir koruma kalkanının verdiği cesaretle sanki istediği her şeyi, istediği şekilde yapabileceğini düşünmelerine sebebiyet vermesine de artık hiç şaşırmayın. Perşembe günü sizlerle paylaşacağım bilgilerle ne demek istediğimi anlayacaksınız, hatta koruma kalkanının ne demek olduğunu anlayacaksınız.

'BAŞKA BİR MAÇTA BÖYLE BİR OLAY YAŞANSAYDI...'

Bugün disiplin sevkleri var. O sevklerden nasıl korunduklarını, acaba Antalyaspor'un başkanının bahsettiği darp konusu raporu olacak mı? Stada kapasitesinden çok daha fazla seyirci alınması o raporda olacak mı? Genelde bu gibi olaylarda maç sonu kameralar incelenir, kameraların incelenip incelenmediğini de göreceksiniz. Rapora müdahale edilip edilmediğine de siz karar vereceksiniz. Benzer olaylar bizim şampiyonluk maçında stadımızda olsaydı neler olabileceğini de düşünün ve cezalar çıktıktan sonra onunla karşılaştırın. Bu kutsal camianın haklarını korumanın zamanının geldiğini ve geçtiğini sizler benden çok daha iyi anlayacaksınız. Normalde başka bir ortamda, maçta böyle bir olay yaşansaydı TFF'nin ne cezalar vereceğini hepiniz biliyorsunuz. Geçmişte yaşandı. Bunları da anlatacağım perşembe günü. Bu gece göreceksiniz disiplin sevkinde ne olacağını." (HABER MERKEZİ)