Ali Koç-Metin Öztürk polemiğinde yeni açıklama: 'Bu diyalog pek çok kişinin olduğu bir toplantıda yaşandı'

Fenerbahçe Başkanı Koç, Galatasaray Başkanı Özbek'le canlı yayına çıkma teklifine Galatasaray İkinci Başkanı Öztürk'ün "Karşınıza çıkamaz, öyle bir hitabeti de yok" yanıtını verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk tartışmasında yeni bir açıklama geldi.

Yazılı açıklama yapan Ali Koç, 29 Mart 2023'te çok sayıda kulübün başkan ve yöneticilerinin katıldığı bir toplantıda, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk'le bir diyalog yaşadıklarını belirterek, "Kalabalık bir toplantıda herkesin gözü önünde yaşanan bu diyaloğa rağmen son birkaç gündür konunun muhataplarınca gerçek durumla hiç ilgisi olmayan, son derece yanıltıcı açıklamalar yapılmıştır" dedi.

Öztürk'e "Çıkalım, eteğimizdeki taşları dökelim, kamuoyu da rahat etsin, biz de rahat edelim, gerginlik bitsin bir daha da konuşmayalım" dediğini ve kamuoyu önünde karşılıklı görüşme teklifi yaptığını belirten Koç, "Bu adımı isterseniz kendi kulüp televizyonunuzda yapabiliriz, diye belirttim. Öztürk bu çağrım üzerine herkesin önünde 'Başkan Dursun Özbek sizin karşınıza çıkamaz, öyle bir hitabeti de yok' şeklinde cevap vermiştir" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur hakkında dosya hazırlattığı iddiasının doğru olmadığını belirten Koç, şöyle devam etti:

"Nitekim aramızda geçen bu konuşmalar, Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Ketenci tarafından 11 Mayıs 2023 Perşembe günü bazı kulüp başkan ve yöneticilerinin olduğu bir başka toplantıda da rakibimizin Sportif A.Ş. Başkan Vekili ile paylaşılmıştır. Kendisinden bu konuya dair ne konuşmanın yapıldığı anda ne de sonrasında hiçbir itiraz gelmemiştir. 

Geldiğimiz noktada; Sayın Metin Öztürk’ün yaptığı söylem değiştirme yaklaşımı gibi ilgili kulübün malum medya mensuplarının da önce ‘o yönetici Galatasaray’dan istifa etmelidir’, ‘bu yönetici kim ise bu konunun peşini asla bırakmayacağız, öğreneceğiz’ dediklerine, sonrasında bu söylemlerini tamamen değiştirerek konuyu olduğundan bambaşka şekilde ele aldıklarına şahit olduk. Bu diyaloğun pek çok kişinin olduğu bir toplantıda, tam olarak yukarıda ve ilk gün de açıkladığım şekilde geliştiğini bir kez daha kamuoyunun bilgisine paylaşırım."

Ne olmuştu?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 29 Temmuz'daki Yüksek Divan Kurulu toplantısında, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'le ilgili olarak "Yöneticisine söyledim. Çıkalım, eteğimizdeki taşları dökelim, kamuoyu da rahat etsin, biz de rahat edelim, gerginlik bitsin bir daha da konuşmayalım. Yönetici 'O senin karşına çıkamaz ki hitabet kabiliyeti yok' dedi" şeklinde konuşmuştu. 

Eski Fenerbahçe yöneticisi Selim Soydan, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, Koç'un kastettiği kişinin İkinci Başkanı Metin Öztürk olduğunu, diyaloğun 29 Mart 2023'teki Kulüpler Birliği toplantısına yaşandığı söylemişti.

ÖZTÜRK: EFSANE BAŞKANINA KORKAK DİYEN ZATI CİDDİYE ALMAM

Spor Gecesi Digital'e konuşan Metin Öztürk ise "Ali Koç bana gelip, 'Sizi canlı yayına davet ediyoruz ama siz gelmiyorsunuz' dedi. Ben de 'Burası münazara yeri değil, birisinin diksiyonu iyidir birisinin kötüdür sonunda kazanan çıkar ama bu da haklı olduğu anlamına gelmez. Hitabet yeteneklerini karşılaştıracak değiliz' dedim. Bu insanlar kafayı peynir ekmekle yemiş. Kendi başkanına, canlı yayında 'Cesur görünümlü korkak bir lider' diyen zatı ciddiye almak mümkün değil. Kendi efsane başkanına bu sözleri söyleyen birisi benim başkanımla ilişkimi sorgulayamaz. Her tarafı provokasyon her tarafı manipülasyon" demişti.

ÖZBEK: GALATASARAY'I KARIŞTIRMAYA GÜÇLERİ YETMEZ

Öztürk'e destek veren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de "Metin Öztürk kardeşimi bir polemik içine çekmeye çalışıp, buradan Galatasaray’a vurmaya çalışıyorlar. Kendisi iyi bir Galatasaraylıdır, neyi ne zaman söyleyeceğini de çok iyi bilir. Bu Ali Cengiz oyunlarını yapanlara hatırlatmak isterim; onlar giderken biz dönüyorduk. Anlaşılıyor ki, açıklamalarında dedikleri gibi fıtratlarında olmayan şeyleri yapmaya başladılar. Yalnız ben şimdiden söyleyeyim, Galatasaray’ı karıştırmaya ne güçleri ne kalibreleri ne de geçmişleri yeter" açıklamasını yaptı. (HABER MERKEZİ)