Ali Kenanoğlu: Zalimlerin korkusu olmaya devam edeceğiz

Partilerine açılan kapatma davasını tepki gösteren HDP milletvekili Ali Kenanoğlu, “HDP'yi market, HDP'ye oy verenleri de müşteri zannedenler; HDP kapatılırsa, HDP'ye oy verenler bize gelir zannediyorlar ama yanılıyorlar. Zalimlerin korkusu olmaya devam edeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, HDP'ye yönelik kapatma davasına tepki gösterdi.

Kenanoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “HDP'yi market, HDP'ye oy verenleri de müşteri zannedenler; HDP kapatılırsa, HDP'ye oy verenler bize gelir zannediyorlar ama yanılıyorlar. Zalimlerin korkusu olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi ve 11 Haziran 2020 günü HDP'nin kapatılması tartışmalarıyla ilgili olarak TBMM'de yaptığı konuşmanın videosunu paylaştı.

2020'deki konuşmasında, “Hani mahallelerde kötü esnaflar vardır, kıskançtır, fesattır, çekemezdir. Komşusunun yanındaki dükkanı kapatmasını ister. O esnafın kapatılmasını ister ki oradaki müşterilerin kendisine koşacağını düşünür” diyen Kenanoğlu, HDP'nin selefi olan partilerin kapatıldığı fakat HDP'nin üçüncü büyük parti olduğunu belirtti.

Kenanoğlu, Meclis kürsüsünde şunları söyledi:

HÂLÂ MI AKLINIZ BAŞINIZA GELMEDİ?: Bunlar zannediyor ki HDP bir market, HDP'ye oy verenleri de müşteri zannediyorlar. Yani HDP kapatılırsa oradaki müşteriler bize koşar zannediyorlar. Ya akıllanmadınız mı ya, hâlâ mı aklınız başınıza gelmedi? HEP'i kapattınız, DEP'i kapattınız, ÖZDEP'i kapattınız, HADEP'i kapattınız, DTP'yi kapattınız ve her kapattığınız süreçte de bu siyaset güçlenerek buraya geldi. Bakın burada üçüncü sırada oturuyor bu parti.

BOŞUNA HAYAL KURUYORSUNUZ: Yani HDP kapatılarak sıranızın yükseleceğini düşünüyorsanız boşuna hayal kuruyorsunuz. Ya da birileri buralara oturacağını zannediyorsa dışarıdan gazel okuyarak HDP'nin bir milletvekilinin aldığı oyu bile alamayanlar, HDP kapatılınca bu sıralara geleceklerini zannediyorlarsa hayal kuruyorlar. Onlar fesattır, kötü niyetlidir.

YAPTIKLARINIZIN KARŞILIĞINI SANDIKTA ALIYORSUNUZ: Onların yaptıklarıyla HDP ve HDP siyaseti sadece güçlenir. Çünkü halk bunu çok iyi görüyor. Ve siz ne kadar iftira atarsanız, ne kadar yalan söylerseniz söyleyin bunun karşılığını sandıkta alıyorsunuz. (HABER MERKEZİ)