Ali Edizer'den Bakan Gül'e: Bir hafta sabredeceğim

Menzil tarikatına yakınlığıyla bilinen GATA’nın eski başhekim yardımcısı Ali Edizer sosyal medya hesabından, kendisine "şaklaban" diyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yönelik açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Medeni Kanun ve laikliğe karşı tepki çeken sosyal medya paylaşımlarının ardından açığa alınan, "128 milyar dolar nerede?" paylaşımı yapanları tehdit eden GATA'nın eski başhekim yardımcısı Ali Edizer, bu kez Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yönelik çıkışıyla gündem oldu.

Pandemi genelgelerini eleştiren bir açıklama yapan ve konuyla ilgili res'en soruşturma başlattığını duyuran Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'a göndermede bulunan Edizer, Twitter hesabı üzerinden etiketlediği Bakan Gül'e konuyla ilgili olarak şöyle seslendi:

"Abdülhamit Gül! Üzerine vazife ve haddin olmadığı halde Dr. Ali Edizer'e "ŞAKLABAN" demiştin de seni Seyda Muhammed Emin Er Hazretlerinin (ksa) hatırına vermiştim ya! Şimdi bir hadsiz savcının çıkardığı fitne konusunda neden sesin çıkmıyor, üstüne vazifeyken?"


'AHMAKLARA CEVAP CAİZ DEĞİLDİR'

Ali Edizer, konuyla ilgili bir başka paylaşımında da "Savcı meselesinde bir hafta sabredeceğim. Engellediğim bazı sözde dindar - hakikatte provokasyonların dolgu malzemesi - ahmaklara o zaman da bir şey söylemeyeceğim. Zira ahmaklara cevap caiz değildir. Ama akıl sahipleri için yazacak çok şeyim olacak inşallah!" ifadelerini kullandı. 


GATA'DAKİ GÖREVİNDEN ALINMIŞTI

Medeni Kanun'un kaldırılması gerektiğini ve çok eşliliği savunan açıklamalarıyla gündeme gelen ve hakkında açılan soruşturma sonunda GATA'da başhekim yardımcılığı görevinden alınan Ali Edizer, daha sonra laiklik karşıtı açıklamalarda bulunmaya devam etmişti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Edizer'in Medeni Kanun'la ilgili sözlerine "Başhekim yardımcısı olmuşsun, sen tiyatro ya da şaklabanlık yapacaksan çok güzel sahneler var, oraya gidersin" diye tepki göstermişti.

Ankara'da bir hastanede görev yapan Edizer, "Merkez Bankası'nın 128 milyar doları nerede?" diye soranları, "buharlaştırmakla" tehdit etmişti. (HABER MERKEZİ)