Ali Babacan’dan Erdoğan’a: Herkesin evinden 111 dolar çalan kim?

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, bugün 12 dolara kadar gerileyen 200 liranın tedavüle çıktığı gün 123 dolar ettiğini söyledi, “Herkesin evinden tam 111 doları çalan kim?” diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Manisa’da vatandaşlara seslendi. İktidar olmak için yola çıktıklarını söyleyen Babacan’ın gündeminde akaryakıt zamları ve döviz krizi vardı. Bugün 12 dolara kadar gerileyen 200 liranın tedavüle çıktığı gün 123 dolar ettiğini söyleyen Babacan, “Aradaki fark nereye gitti?" diye sordu.

Kur Korumalı Mevduat sistemine de tepki gösteren Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Kur arttığında çiftçi, esnaf emekli, dar gelirli mağdur olmuyor mu?” diye seslendi.

Babacan, Kur Korumalı Mevduat Sistemi’ni ‘servet transferi’ olarak da değerlendirdi, milletin parasının az sayıda kişiye gittiğini kaydetti.


‘ÜLKE DÖVİZ KRİZİNİ BUNLARIN CAYIR CAYIR DÖVİZ SATIP REZERVLERİ TÜKETMESİ YÜZÜNDEN YAŞIYOR’

Babacan, yola muhalefet olmak için iktidar olmak için çıktıklarını belirterek “Fahiş doğal gaz ve elektrik fiyatlarını yazan kim? Cumhurbaşkanı, suçu başkasına atmasın. Türkiye’de döviz kuru arttı. Çarptığında 27’ye, 28’e doğru gidiyor. Biz sadece laf üretenlerden değiliz. Biz iş üretiyoruz” dedi.

Konuşmasında yurttaşlara hissettikleri enflasyonu soran Babacan’a halktan yüzde 100, yüzde 200, yüzde 300 yanıtları geldi.

Babacan bu yanıtların üzerine şunları söyledi:

“Zam arkasına zam, zam arkasına zam. Bu ülkeyi artık yönetemiyorlar. Neymiş? Dünyanın her yerinde enflasyon varmış. Japonya’da enflasyon yüzde 2’ye çıktı diye adamlar panik oldu. Avrupa’da, Amerika’da yüzde 5-7 diye şikayet ediyorlar. Biz de TÜİK’in açıkladığı makyajlı rakam yüzde 73,5. Merkez Bankası 60 milyar dolar içeride. Yani dövizi tükettiler. Gidip Katar’dan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden borç aldıkları dövizi de sattılar. Hâlâ satmaya devam ediyorlar. Bu yıl 40 milyar dolar sattılar. Doları satınca ne oldu? Denizin suyu tükendi. Devletin dövizi kalmadı. Bu ülke döviz krizini bunların cayır cayır döviz satıp rezervleri tüketmesi yüzünden yaşıyor.”


‘HERKESİN EVİNDEN 111 DOLARI ÇALAN KİM?’

Bugün 12 dolara kadar gerileyen 200 liranın tedavüle çıktığı gün 123 dolar ettiğini söyleyen Babacan,

“Aradaki fark nereye gitti? Cebinde 200 lira taşıyan herkesin evinden tam 111 doları çalan kim? Dolar kurunu kim patlattıysa, enflasyonu kim patlattıysa, çalan aynı kişidir” ifadelerine yer verdi.

Babacan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Erdoğan, ‘Dolar kuru arttığında bankada parası olanlar mağdur oluyor. Dolar artarsa onların kur farkını ödeyeceğim. Gel paranı Kur Korumalı Mevduata yatır’ dedi. Soruyorum Erdoğan’a: Kur arttığında bankada parası olan mağdur oluyor da mazota 28 lira vermek zorunda kalan benim çiftçim mağdur olmuyor mu? Kur arttığında 28 liraya mazot almak zorunda kalan şoför esnafım mağdur olmuyor mu? Domatese salatalığa bibere geçen seneye göre 3-4 kat daha fazla ödemek zorunda kalan benim emeklim mağdur olmuyor mu? Dar ve sabit gelirli vatandaşlarımız mağdur olmuyor mu?” (DUVAR)

Etiketler Ali Babacan ekonomi