Ali Babacan: Önümüzde iki tercih var, geri kalan her şey teferruat

Ankara'da konuşan Ali Babacan, “Önümüzde 2 tercih var, geri kalanlar teferruat. Otokrasi mi demokrasi mi? Açın cumhurbaşkanlığı pusulasını 2 tercih var. Diğer tercihler aslında Erdoğan’a destek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Ankara İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programına katıldı.

'DİĞER TERCİHLER ASLINDA ERDOĞAN'A DESTEK'

Programdaki konuşmasında Millet İttifakı'nın ortak çalışmalarını anlatan Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu tüm çalışmaları tamamladıktan sonra ortak aday olarak belirlediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini referanduma benzeten Ali Babacan, "Önümüzde iki tercih var. Geri kalan her şey teferruat. Cumhurbaşkanlığında şu adaymış, bu adaymış, teferruat. Seçim pusulasında 30 küsur parti varmış, teferruat. Bu tercihler neler? Mevcut otokrasi mi, demokrasi mi? Mevcut tek adam sistemi mi, yoksa ortak akıl ve istişare mi? Karakış mı, bahar mı? Tercih çok açık. İşin özünde bir referanduma gidiyoruz. Açın cumhurbaşkanlığı pusulasını, iki tercih var. Diğer tercihler aslında Sayın Erdoğan’a destek verme tercihleri. Başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

'İHTİLAF OLMASIN DİYE HER ŞEYİ BUGÜNDEN KONUŞTUK'

Millet İttifakı'ndaki 6 partinin sadece seçim ittifakı olmadığını belirten Babacan, "6 parti sadece seçime kadar beraber değil. Seçimden sonra 5 yıl boyunca ülkeyi beraber yönetme iradesini bugünden ortaya koyduk. Her şeyi bugünden konuştuk ki ittifak diye başlayıp ihtilafla bitirmeyelim" dedi.

'EN ÇALIŞKANIN DEVA PARTİSİ OLDUĞUNU GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR'

Partililere çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Babacan, "Şunu göstermemiz gerekiyor: '6 partinin en çalışkanı DEVA Partisi. DEVA Partililer bu işin hakkını veriyor'. Böyle yapmalıyız ki yarın saygın, onurlu ve emeğiyle iktidara gelen bir siyasi parti olalım. Bugün ne kadar çok çalışırsak yarın o kadar saygın bir iktidar ortağı olacağız. Sizlerden ricam bu işe iyi asılmanız, kapı kapı dolaşmanız" diye konuştu.

'ADAYLARIMIZ, DEVA'LI OLDUĞUNU BELLİ EDEN SAPASAĞLAM ARKADAŞLAR'

"İyi insanların, dürüst insanların korkmaması ve cesur olması lazım ki bu ülke dertlerden kurtulsun. Başka türlüsü mümkün değil. Biz bu niyetle yola çıktık. Çalıştıkça oluyor. Daha çok çalışacağız, daha güzelini elde edeceğiz" diyen Babacan, şöyle devam etti:

"21 ilde 26 adayımızla, güçlü bir şekilde seçime gidiyoruz. Adaylarımız, DEVA’lı olduğunu belli eden sapasağlam arkadaşlarımız. DEVA Partili olarak seçime giriyorlar. Hukuken de DEVA Partisi üyesi olarak seçime giriyor. Seçildikleri anda otomatik olarak DEVA Partisi’nin milletvekili olacaklar."

İktidarın seçim öncesi yaptığı açlış ve törenleri "göz boyama" olarak nitelendiren Ali Babacan, "Hükümet, birkaç göz boyayan projeyle, birkaç temel atmayla seçime giderken bir şeyler yapıyor görüntüsü vermeye çalışıyor. Halbuki herkes biliyor ki 5 yılda geçim şartları çok zorlaştı. Sabit gelirli bütün vatandaşlarımızın satın alım gücü düştü. Bundan 3-4 sene önce 1 aylık maaşınızla alabildiğiniz pek çok ürünü bugün alamıyorsunuz. Topyekun bir fakirleşme oldu" dedi. (HABER MERKEZİ)