Ali Babacan: Erdoğan seçim kampanyasını başlattı

DEVA lideri Ali Babacan, Erdoğan’ın seçim kampanyasını başlattığını, kutuplaştırmayı artırarak kampanyaya devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan parti genel merkezinde haftalık değerlendirme toplantısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kampanyasını başlattığını söyleyen Babacan, “Seçim yasalarını değiştirerek siyasal mühendislik çalışmalarına girmek, gerilim çıkarmak, kutuplaştırmayı artırmak falan derken kampanyaya tam gaz devam ediyor” diye konuştu.

Babacan şunları kaydetti:

“İşte alın size kampanyanın yeni başlıkları. Kampanyasının 1. maddesi: Gazetecileri sustur. Onun için Basın Kanunu’nu düzenlemek istiyorlar. Kampanyasının 2. maddesi: İnternet sitelerini sustur. Onun için internet sitelerini yıldırmak istiyorlar. Ve kampanyasının 3. maddesi: Milletin sesini sustur. Onun için de sosyal medyada ifade hürriyetini çiğnemek istiyorlar. Tek dertleri, Türkiye’yi baskı ülkesine çevirmek. Tek dertleri bu. Bunun için de kamu gücünü, millete karşı kullanmayı marifet sanıyorlar. Ne diyorlar? ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak suçtur’ diyorlar. Yeni bir suç uyduruyorlar. Halka yanıltıcı bilgi verenleri öyle çok uzaklarda aramasınlar, Beştepe’ye bakıversinler.

ÜLKEDEKİ SORUNLARIN ÜSTÜNÜ SINIR ÖTESİ BİR OPERASYONLA ÖRTMEK İSTİYOR MUSUNUZ?: Birileri dış politika konusunda eleştiri duymaktan rahatsız. Biz ‘Dış politikayı iç politikaya alet etmeyin’ diyoruz. ‘Milli güvenlik meselelerini, içerideki sorunların üzerini örtmek için araç olarak kullanmayın’ diyoruz. Bakın, bunlar bugün, ülkede çöken ekonomi konuşulmasın, yok olan hukuk konuşulmasın, can çekişen sağlık sistemi konuşulmasın istiyorlar. Milletin içine düştüğü durum konuşulmasın diyorlar. Biz de tam bu nedenle, olası Suriye operasyonu ile ilgili niyetlerinden şüphe ediyoruz. Onun için hükümete soruyoruz: Ülkedeki sorunların üstünü sınır ötesi bir operasyonla örtmek istiyor musunuz?

DIŞ POLİTİKA ERDOĞAN’IN KEYFİNE BIRAKILMAYACAK KADAR CİDDİ BİR ALAN: Dış politika, Sayın Erdoğan’ın ve ortaklarının keyfine bırakılmayacak kadar ciddi ve önemli bir alandır. Hükümet, iç politikadaki hedefleri uğruna, terörle mücadelemizi zayıflatacak hiçbir şey yapmamalıdır. Türkiye bugün, haklı davasını dünyaya anlatırken bile zorlanıyor. Bunlar ne diplomasiyi biliyor, ne de dış politikayı.

KAŞIKLA VERDİKLERİNİ KEPÇEYLE ALIYORLAR: Ekonomi hızla bozulmaya devam ediyor, döviz kurunun kontrolünü elinden kaçırdı, 130 milyar dolar, bu yıl en az 30 milyar dolar. Deniz tükeniyor. Eylülden bu yana dolar 2 kat arttı. Dün akşam: Elektrik ve doğalgaz zamları, karşılaştıralım: 2021’in ilk yarısı dünkü zamlardan sonra sanayide kullanılan elektrik: 65 kuruştan 288 kuruşa. 4,5 kat. Sanayide kullanılan doğalgaz: 1,82 TL’den 10,40 TL. 5,5 kat. Kur artmasaydı, bugünkü fiyatın tam yarısı olacaktı. Kaşıkla verip kepçeyle almak. Kalkmış bir de ne diyor? ‘Fahiş fiyatlarla mücadele edeceğiz’ diyor. Yahu fiyatları fahiş bir şekilde artıran sensin. Sen elektrik fiyatlarını artırdığında, doğalgaz fiyatlarını artırdığında, A’dan Z’ye her şeye zam geleceğini bilmiyor musun? Bu zamların en az yarısının sebebi sensin." (HABER MERKEZİ)