Alevi vakfından Musa Eroğlu'na suç duyurusu

Sanatçı Musa Eroğlu'nun Hz. Ali'ye yönelik sözleri nedeniyle Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergahı Vakfı, Eroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Musa Eroğlu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergahı'nı (Serçeşme Vakfı) temsilen Ali Timurtaş Özmen, Musa Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda gerekçe olarak sanatçının bulunduğu bir ortamda alınan ses kaydında, Hz. Musa ve Hz. Ali'ye yönelik sözleri delil gösterildi. 

'TÜM İNANANLARI DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR'

26 Temmuz 2022 tarihli suç duyusunda şu ifadeler yer aldı: "Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergahı Vakfı (Serçeşme Vakfı) başkan yardımcısıyım ve Alevi Ocakzadeleri'nin oluşturduğu Ocakzadeler Meclisi'nin de sözcüsüyüm. Şüphelinin, temsil ettiğimiz kurum ve toplulukları çok rencide eden sözleri nedeniyle şikayetimiz zorunlu olmuştur. Şöyle ki, şüpheli tanınmış bir türkücü/ses sanatçısı olup yıllardır Alevi Bektaşi deyişlerini seslendirdiği için Alevi toplumunun sempatiyle izlediği biridir. Ancak, ekteki ses kaydından da anlaşılacağı üzere başta Yüce Allah olmak üzere İslam'ın ve Aleviliğin kutsal saydığı Kuran-ı Kerim, Cebrail, aynı ismi taşıdığı Hz. Musa ve Hz. Ali ile alay ederek aşağılamaktadır. Ayrıca İslam inancına ve Aleviliğe bağlı olan inananları da öküz/kuzu gibi benzetmelerle aşağılamaktadır. Videonun çözümlemesi yapıldığında şüphelinin suç teşkil eden sözleri somut olarak tespit edilecektir. 

Alevilik Bektaişil inancı, Allah Muhammed Ali Yolu'dur. Alevilik Bektaşilik inancı İslam'ın özü Kuran'ın batıni yorumdur. Şüphelinin alaycı bir üslupla anlattıkları başta Alevi Bektaşi toplulukları olmak üzere tüm inanları derinden üzmüş ve derinden yaralanmalarına sebep olduğundan cezalandırılmasını istemekteyiz." (HABER MERKEZİ)

Etiketler Musa Eroğlu Alevi