Alec Baldwin soruşturması: Işık şefi, sette yaşanan 'kaza' için ihmal davası açtı

"Rust" filminin ışık şefi, Alec Baldwin'in sette görüntü yönetmenini 'yanlışlıkla' vurarak öldürdüğü olaya için ihmal davası açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz ay oyuncu Alec Baldwin'in görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne, yönetmen Joel Souza’nın ise ağır yaralanmasına neden olduğu "Rust" filminin ışık şefi Serge Svetnoy, bir ihmal davası açtı. Alec Baldwin, filmin yapımcıları, silah sorumluları ve birinci yönetmen asistanı da dahil olmak üzere birçok sanığın aleyhine açılan dava, sanıkların “sorumluluklarını yerine getirmediklerini ve ateşli silahların ve mühimmatın kullanımı ve bakımını düzenleyen en temel endüstri standartlarını ihlal ettiklerini” iddia ediyor. 

Beyazperde'nin haberine göre, Serge Svetnoy, 21 Ekim günü yaşananların ilk ağızdan açıklamasını yaptı. Svetnoy, kazanın gerçekleştiği an Alec Baldwin'den yaklaşık 6 metre uzaklıkta olduğunu, Baldwin silahı ateşlediğinde çıkan sesten kulaklarının uğuldadığını, sağ tarafından bir ıslık sesi duyduğunu ve yüzüne gelen baruttan gözlüklerinin aşındığını söyledi. Svetnoy, sağlık görevlileri gelene kadar, yere düştüğünü gördüğü görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'e yardım ettiğini ve bilincini kaybetmemesi için onunla konuşmaya çalıştığını belirtti.

Dava dosyasında, Hutchins'i öldüren merminin kendisini teğet geçtiğini sağlık görevlileri geldikten sonra fark eden Svetnoy'un yaşadığı travma, şok ve üzüntü nedeniyle ağladığı aktarıldı.