Alaska'da uçağın çarptığı boz ayı öldü

ABD'nin Alaska eyaletinde bir uçak, iniş sırasında pistte bulunan bir boz ayıya çarptı. Ayı ölürken, iki yaşındaki yavrusunun yara almadığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Alaska eyaletinde bir uçak, iniş sırasında piste çıkan bir boz ayıya çarptı. Ayı ölürken, yanında bulunan yavrusunun hayatta olduğu açıklandı.

Olay cumartesi günü, Yakutat Havalimanı'nda yaşandı. Alaska Havayolları'na ait Boeing 737-700 tipi yolcu uçağı, inişe geçtiği sırada pistte bulunan iki boz ayıdan birine çarptı. Alaska Havayolları'ndan yapılan açıklamada, "Uçağın burun kısmı ayıları ıskaladı fakat pilotlar, uçağın sol tarafında bir darbe hissettiklerini söyledi" denildi.

Uçağın sol tarafındaki teker kısmının ayılardan birini ezdiği belirtildi. İki yaşında olduğu sanılan yavrunun yara almadığı açıklandı. Alaska Ulaşım Birimi'nin Sözcüsü Sam Dapcevich, eyalette uçakların daha önceden geyik, kaz ve başka hayvanlara çarptığını ancak ilk kez bir ayının başına böyle bir şey geldiğini söyledi. 

Havalimanı yetkilileri ise pistin uçak inmeden 10 dakika önce temizlendiğini, kontrol sırasında ayıların pistte bulunmadığını açıkladı. Olayın ardından uçakta hafif hasar meydana gelirken, yolcular arasında yaralanan olmadı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Alaska boz ayı uçak