Al Jazeera'dan Sedat Peker haberine düzeltme

Katar televizyonu Al Jazeera, Sedat Peker'in BAE'de 'gözaltına alındığının bildirildiğine' dair haberi için düzeltme geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar televizyonu Al Jazeera, Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 'gözaltına alındığının belirtildiğini ve Türkiye'ye gönderilebileceğini' iddia ettiği haberine düzeltme yayımladı. Düzeltme metninde, "Peker'in BAE yetkileri tarafından gözaltına alındığı bildiriliyor" ifadelerinin haberden çıkarıldığı aktarıldı; "Bu cümle çıkarıldı zira Al Jazeera bu haberleri doğrulatamadı" ifadeleri kullanıldı.

'GÖZALTINDA' YERİNE 'SUSTU' DENİLDİ

Al Jazeera'nın yeni haber metninde, "Dubai'de sürgünden yayınladığı sansasyonel internet videoları üst düzey Türk yetkililer hakkında skandal suçlamalar içeren hüküm giymiş mafya lideri Sedat Peker de sustu ve uzun zamandır iadesini talep eden Türkiye'ye geri verilebilir" denildi.

Al Jazeera'nın söz konusu iddiası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinin ve BAE-Türkiye ilişkilerindeki yumuşamanın ele alındığı haberinde yer almıştı. İlk metinde Peker için "BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı belirtiliyor ve uzun zamandır iadesini talep eden Türkiye'ye geri verilebilir" ifadeleri kullanılmıştı. (DIŞ HABERLER)