Akşener'in ulaşım eleştirisinin ardından 11 ay önceki sözleri gündem oldu

İYİ Parti lideri Akşener'in büyükşehirlerde ulaşım sorunları yaşandığı sözlerinin ardından İstanbul'daki metro açılışındaki "Çok güzel Paris’tekiler gibi" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, bugün partisinin Meclis grup toplantısında sarf ettiği "Özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil" sözleri gündem oldu.

CHP'nin yerel seçimde ittifak teklifini reddeden İYİ Parti'nin ilk grup toplantısında konuşan Meral Akşener, "Ülkemizde, yerel sorunlar denince akla ilk gelen konulardan biri şüphesiz ki ulaşım sorunudur. Şehirlerimizdeki, nüfus yoğunluğu arttıkça; ulaşım hizmetleri de belediyelerin en önemli görevlerinden, biri hâline geliyor. Ancak özelikle de büyükşehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin, başarısından söz etmek maalesef, pek de mümkün değil. Gelişmiş ülkelerdeki şehirlerle karşılaştırıldığında ulaşım imkânlarımız, hem nicelik, hem de nitelik bakımından beklentileri, maalesef karşılayamıyor" dedi.

"İzlenen yanlış kentleşme politikaları kısır siyasal çekişmeler, kontrolsüz göç, düzensiz yerleşme gibi faktörler; belediyelerin, finansal kaynaklardan yoksun bırakılmasıyla birleştiği zaman ulaşım hizmetlerimizdeki yetersizlik yıllar içinde, gittikçe derinleşen, bir kriz hâline geliyor. Özellikle iktidarın, yerel yönetimlere bakışını dikkate aldığımızda aslında bu durum, hiç de şaşırtıcı değil. Büyük büyük sözler veriyorlar, ihtişamlı propagandalar yürütüyorlar ama buna karşılık, küçük işler yapıyorlar" ifadelerini kullandı. 

İttifakları da eleştiren Akşener, "Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele artık yeni bir aşamaya geçti. Yerel yönetimleri, rant kapısına indirgeyenlere belediyeciliği hizmet değil iktidar alanı olarak görenlere, kayıkçı kavgalarıyla, milletimizi oyalayanlara karşı anlamlı ve cesur bir başlangıç yaptık. Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına, geçit vermeyeceğiz. Türk milletine, ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya, boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

ŞİİR MANSUR YAVAŞ'I HEDEF ALIYOR İDDİASINA İYİ PARTİ'DEN YALANLAMA

Akşener'in Hüseyin Nihal Atsız'ın, "Erlik günü geldiğinde/Yiğitlere şan görünür/Yığın yığın harcanmaya/Nice yüz bin, can görünür/Kopunca bir büyük savaş/Er tez gider, korkak yavaş/Yüreksize akçayla aş/Erlere meydan görünür" dizelerini okumasının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldığı iddia edildi. 

İddialar üzerine açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in yapmış olduğu konuşmasında daha önce de farklı vesilelerle olduğu gibi Merhum Hüseyin Nihal Atsız’a ait bir şiirden bazı alıntılar yapılmıştır. Ancak söz konusu ifadelerin, kimi çevrelerce amaç ve bağlamından çıkarılarak kıymetli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’la ilişkilendirilmek istendiği görülmüştür. Bu iddialar tamamen gerçek dışı olup, böyle bir siyasi manipülasyonun amacına asla ulaşamayacağını önemle belirtmek isteriz" dedi.

Akşener'in büyükşehirlerde yaşanan ulaşım sorunlarıyla eleştirileri CHP'li belediyelere ve özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik olduğu yorumları yapıldı.

Konuşmanın ardından Meral Akşener'in 6 Ocak 2023 günü Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nın açılış törenindeki sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Törende dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile metroya binen Akşener "Çok güzel Paris’tekiler gibi" demişti. (HABER MERKEZİ)