Esnaftan Akşener'e: Çocuklar üniversite bitirdi evde oturuyorlar güzel güzel

Esnaf ziyaretlerine devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le Kayserililer arasında gülümseten diyaloglar yaşandı. Bir esnafın çocukları ile ilgili söylediklerini dinleyen Akşener, " bu kadar hicvi, bu kadar güzel söyler bir insan" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Kayseri’nin Talas ve Develi ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. 

Çiftçi, esnaf, tezgahtar, emekli gibi farklı kesimlerden insanlarla sohbet eden Akşener'le vatandaşlar arasında zaman zaman gülümseten diyaloglar yaşandı. 
İşte o sohbetlerden bazıları:

'BİZ BİTTİK, ESNAF BİTTİ'

Esnaf: Esnaf olarak biz bittik,

Akşener: Öyle değil mi?

Esnaf: Bize bir çare. Size söylemeyelim kime söyleyelim?

Akşener: Bana söyleyeceksiniz. Ben sizin için buradayım.

'BU HÜKÜMET HEPİMİZİ BENCİLLEŞTİRDİ'

İki üniversite bitirdiğini söyleyen tezgahtar: Hepimiz geçim sıkıntısı çekmekteyiz. 12 saat asgari ücretle çalıyoruz. Gırtlağımıza kadar borçluyuz. Ben 2 üniversite mezunuyum. Ayaklarımız su toplayana kadar çalışıyoruz. Faturalara çalışmaktan artık gına geldi. Geçim sıkıntısı çekiyoruz, ben bir tezgahtarım bir dikili ağacım yok. Ayakta durmak için ekmek almak için kredi kartına yükleniyoruz. Bunun sonu nedir? Gelen elektrik zamları, doğalgaz zamları. Doğalgaz bulduk diyorlar hani doğalgaz, kış kapıda. Zam geliyor elektriğe nasıl geçineceğiz biz? Pandemi dönemi oldu, halk geçinemiyor ne yapacağız? Biz 1000 lira 1200 lira ile nasıl geçineceğiz? Hiçbir gelecek umudum yok.

Akşener: Öyle söyleme.

Tezgahtar: Sadece hayatta kalmak için çalışıyoruz, başka hiçbir şey yapmıyoruz. Hiçbir şeyimiz yok, bu hükümet hepimizi bencil insan haline getirdi. Boynumuz sürekli bükük, hiçbir hakkımız yok. Eskiden lise öğrencisi kültürlü oldurdu, iki çift lafı bir araya getirirdi, hiçbirinde başarı yok. Her tarafa üniversite açtılar, 4 sene sonra hepsi işsiz. Ben tezgahtarım, adam pazarda domates satıyor yazık değil mi biz gençlere? Sarayda gövde gösterisi yapacağız diyorlar, buradaki halkı kimse düşünmüyor biz karnımızı zor doyuruyoruz.

'ÜNİVERSİTE BİTİRDİLER, ÇEKİRDEK ÇİTLİYORLAR'

Esnaf: Paraları cebimize dolduruyoruz, çoluğumuz çocuğumuz da işlerini buldu. Güzel güzel gidiyoruz. 4 çocuk var, 3’ü üniversite bitirmiş. İkisi iktisadi idari bilimler bitirmiş, birisi fizyoterapist. Ohh işte çok, çalışıyoruz Genel Başkanım.

Akşener: Oyyyyyy

Esnaf: Sizlere söylüyoruz.

Akşener: İktisatçılar iş buldular mı?

Esnaf: Şu anda evde oturuyorlar güzel güzel, hepsi de kız. Ameleliğe gönderelim diyoruz olmuyor, kasapçılık da bilmiyorlar. Bakalım ne olacak.

Akşener: Üniversite de bitirdiler. Şimdi çekirdek mi çitleniyor hep beraber.

Esnaf: Vakit bol.

Akşener: Ayy muhteşem, Adın ne?

Esnaf: Adem.

Akşener: Sevgili kardeşim bu kadar hicvi, bu kadar güzel söyler bir insan.

Esnaf: İyi kötü çok siyaset yaptık, siyasetten tiksindirdiler bizi.

'DEVLET DÖRT ZENGİNE SATILMIŞ'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren patates üreticisi: Patatesçinin patatesleri yere dökülüyor başkanım, bunu dile getirin. Tırnağımızla dişimizle kazandık. Anlaşmalar hep firmaların adına, patates çiftçisi yerde, çöpe döküyoruz. Sesimize kulak verin.

Patates üreticisi: Ben de patatesçiyim, Tayyip Erdoğan ek dedi, ektirdi millete. Ben de firmaya göre ektim firmalar soygun yaptı bize sözleşmeyi fes ettiler tohum ile gübrenin parasını aldılar bizim malımız çöpe gitti.

Akşener: Ayyy

Patates üreticisi: Hep aynı

Akşener: Vay be.

Patates üreticisi: Dört tane firmaya satılmış bu devlet, dört tane zengine. Bekir Pakdemirli duysun sesimi. ABD’nin en büyük cips fabrikasının ortağı, yalan konuşmasın. (ANKA)