Akşener'e anlattılar: Yangın sonrası bir de sel korkusu

Yangın bölgelerine giden Meral Akşener vatandaşlarla konuştu. Marmaris Hisarönü sakinleri, dağlardaki ağaçlar yandığı için şiddetli bir yağışta sel felaketi yaşanabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

MARMARİS - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yangın bölgesi Muğla'da incelemelerini sürdürüyor. Marmaris'te Hisarönü Köyü'nü ziyaret eden Akşener burada vatandaşları dinledi. Yanan bölgelerde yapılaşma riskine dikkat çeken köylüler bölgeye bir maden açılacağı ve baraj yapılacağı yönündeki iddialarını dile getirdi. Bunun daha çok ağaç kesilmesine yol açacağını söyleyen vatandaşlar buna izin verilmemesini istedi.

Hisarönü Köyü'nde doğup büyüyen, 3 çocuk annesi Hüsniye Hanım gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı. Hüsniye Hanım, "Dağlara baktıkça çok üzülüyorum. Dağların ağladığını düşünüyorum. Hiç bu kadar yanmamıştı. Uzaktan baktılar yanmasına" dedi.

Bodrum da olduğu gibi Marmaris'te de ormanların yanmasının ardından, yaşanacak aşırı yağışların sel riskine yol açtığına vurgu yapıldı. Hüsniye Hanım, "Dereleri ıslah edin bir de sel yaşarsak bunu kaldıramayız" dedi.

Marmaris Turgut Mahallesi'nde yaşayan bir vatandaş da sel tehlikesine dikkat çekti, "Yangınla büyük bir cehennemi, büyük bir felaketi yaşadık. Şimdi bir başka tehlike var. Osmaniye'nin tüm seli buradan geçiyor. Bizi kışın bu tehlike bekliyor. Önlem alınmalı. İnşallah devletimiz bize bunu yaşatmaz" dedi.

Hisarönü'nden bir genç de "Eylül ayına kadar ağaçlar yenilenmezse sel gelir' uyarısı yaptı. Yangınların olmaması ve yangın durumunda yapılması gerekenlere dair konuşan 11 yaşındaki bir çocuk ise, "Herkes karşı olmasına rağmen bu maden ocakları neden yapılıyor?" diye sordu.

Orhaniye Mahallesi'nde konuşan bir vatandaş, "Ülke yıllardır alevsiz yanıyordu şimdi alevlerle yanıyor" dedi. 18 yıl önce de yangın yaşandığını, o zaman uçak müdahalesi ile söndüğünü anlatan vatandaş, alevlere müdahale eden gençler olmasa köyün de yanmış olabileceğini söyledi.

Bakanlığa bağlı Orman Müdürlüğü'nün çalışanlarına yetki dışı olduğu gerekçesiyle alevler köye geldiğinde müdahale edilmemesi talimatı verildiğini iddia eden bir kişi, "Yangında, en önemli zamanda sular kesildi. Bize Allah yardım etti başkası yardım etmedi. Bu böyle devam etmez buna milletçe son vereceğiz" dedi.

Toplantıya katılan bir kadın da, "Korkmayacağız, tutuklarlarsa tutuklasınlar. Susmayacağız" diye bağırdı. Toplantıya katılan bir bölge sakini, "Kafamıza çay, kömür atılmasın, çocuklarımıza iş gelecek imkanı istiyoruz" derken yangın sürecinde destek görmediklerini söyleyen bir kişi, "Devlet yoktu burada. Bunları halk başardı" diye konuştu. 

EN BÜYÜK ZARARI ARICILAR GÖRECEK

Turgut Mahallesi'nde bir başka vatandaş ise, yangından sonra en büyük zararı arıcıların göreceğini söyledi, 'Bir çam ağacının yetişmesi 40 yıl" dedi.