Akşener'den İBB'ye yönelik terör teftişine tepki: Millet kutuplaştırmadan bıktı

ESİAD'ın düzenlediği Liderler Buluşması'nda konuşan İYİ Parti lideri Akşener, İçişleri Bakanlığı'nın 'terör' iddiasıyla başlattığı özel teftişi "Millet kutuplaştırmadan bıktı" sözleriyle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında 'terör' iddiasıyla başlattığı özel teftişe ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Millet kutuplaştırmadan bıktı" dedi. İzmir'de Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen Liderler Buluşması'na katılan Akşener, "Bu millet sandıkta hür iradesiyle attıkları oyların sonuçlarına el uzatanları her daim cezalandırmıştır. Yapmayın beyefendiler, yapmayın" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen belediye başkanları toplantısına katılamayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de bulunduğu etkinlikte İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da yer aldı. 

'İNSANLAR 'ARTIK HUZUR İSTİYORUZ' DİYOR'

Akşener, şöyle konuştu: 

"Bu millet sandıkta hür iradesiyle attıkları oyların sonuçlarına el uzatanları her daim cezalandırmıştır. Yapmayın beyefendiler, yapmayın. Dolayısıyla kendi kendinize sandıkta şamar yemenin taşlarını döşemeyin. Türkiye huzursuzluktan bıktı. Türkiye bu gerilimden bıktı. Bu millet ucuz kutuplaştırmalar üzerinden birbirine düşman edilme eylemlerinden bıktı. 'Biz artık huzur istiyoruz, işlerimizi doğru düzgün yapmak istiyoruz. Biz artık üretmek, dürüst, namuslu bir biçimde çalışıp, vergimizi ödeyip, istihdam yaratmak istiyoruz. Her dakika başımıza bir iş gelecekmiş tedirginliğiyle bu hayatı sürdürmek istemiyoruz' diyor bu insanlar. Bunlara kulak verin. Benden söylemesi." (HABER MERKEZİ)