Akşener'den Erdoğan'a: 'Barınamıyoruz' haykırışlarına kulak tıkayıp çözüm üretemezsin

İYİ Parti lideri Akşener, "Barınamıyoruz" diyen öğrencilerin 'sözde öğrenci' olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, fahiş kira ve yurt ücretleri nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrencilerin eylemlerine ilişkin "Bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok, güya sözde öğrenci" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a video ile yanıt verdi. Sosyal medya hesabından, barınma sorunu yaşayan öğrencilerin görüntülerini paylaşan Akşener, Erdoğan'ı etiketleyerek "Sayın Erdoğan Devlet yurduna yerleşemeyen, özel yurtlara ve yüksek kira fiyatlarına gücü yetmeyen gençleri suçlayarak, “Barınamıyoruz!” haykırışlarına kulak tıkayıp çözüm üretemezsin. Kimsenin şüphesi olmasın ki bu kötülüğe rağmen Türkiye iyileşecek!" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından, "Barınamıyoruz" diyerek birçok kentte sabahlayan öğrenciler için "Bazı park, bahçelerde bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar kendilerine göre, güya sözde öğrenci. Bunlar Gezi Parkı'nın bir başka versiyonu" ifadelerini kullanmış, "Türkiye, dünyanın en fazla sayıda kamu yüksek öğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir" iddiasında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)