Akşener’den Bolton’a tepki

İYİ Parti lideri Meral Akşener, ABD’nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton’un Türkiye ile ilgili sözlerinin millet iradesini hedef aldığını ve Erdoğan’ı desteklemeye yönelik olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Başkanları Donald Trump ve George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanlığını yapan John Bolton'un Türkiye ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Akşener, “Büyük Türk milleti, her daim hür yaşamıştır ve hür yaşamaya devam edecektir. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi cumhuriyetimizin yeni asrında da bağımsızlığına sahip çıkacak, iradesini hiçbir ülkenin ve hiçbir yapının kirli siyaset oyunlarına alet etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

‘MİLLET İRADESİNİ HEDEF ALAN AÇIKLAMALAR ERDOĞAN’I DESTEKLEMEYE YÖNELİK’

Bolton’un açıklamalarının millet iradesini hedef aldığını ifade eden Akşener, şunları söyledi:

“Millet irademizi hedef alan bu açıklamaların her biri ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemin devamlılığını sağlamaya, dış politikayı iç politikaya malzeme etmeyi alışkanlık hâline getirmiş sayın Erdoğan’ı desteklemeye yöneliktir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemin devamlılığını sağlamaya, dış politikayı iç politikaya malzeme etmeyi alışkanlık hâline getirmiş sayın Erdoğan’ı desteklemeye yöneliktir. Ama hiç kimse merak etmesin; Türk Milleti, sandıkta her türlü vesayete ve güç odağına büyük bir demokrasi dersi verecektir. Söz de karar da milletimizindir. Yerli, yabancı hadsiz açıklamalar da bunları fırsat bilen hamaset simsarları da bu gerçeği değiştiremeyecektir”.

Wall Street Journal’da yazdığı yazıda Türkiye'ye 'Avrupa'nın hasta adamı' diye hitap eden Bolton, seçimlerin adil olmaması durumunda Türkiye’nin NATO'dan çıkarılması için çağrı yapmıştı.

ÖZEL: NE NATO NE ABD MÜDAHALE EDEBİLİR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Bolton’a tepki göstererek, “John Bolton'un küstah bir dille kaleme aldığı ve NATO'yu müdahaleye çağıran hadsiz makalesini okudum. Ne NATO ne ABD ne başkaları ülkemize müdahale edemez, müdahaleyi aklından bile geçiremez” dedi.

Seçimlerin ülkenin iç işi olduğunu belirten Özel, “Bizler milletimizin helal oylarıyla iktidara talibiz. Milletimizin vereceği karar başımızın üstündedir. Bugüne kadar milletimizin vermediği hiçbir yetkiye talip olmadık olmayacağız. Bu çağrıları yapanlar buna yeltenenler karşılarında bizi bulurlar” ifadelerini kullandı. (DUVAR)