Akşener: Partimize bir saldırının olacağını biliyorduk

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinde yaşanan 'FETÖ suçlamaları'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, durumu izleyeceklerini belirterek parti içi demokrasiye bağlı olduklarını söyledi. Akşener, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın sözlerine ise, "Turan'ın yazdıklarıyla başka bir gözle inceleyeceğiz hadiseleri. Biz partimize bir saldırının olacağını biliyorduk. Araştırma şirketlerinde 13-15 sonuçlarını bulunca, kış kışlığını yapar ama şimdi bakacağız duruma" diye cevapladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın, İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu'yu “FETÖ üyeliği” ile suçlaması üzerine soruları yanıtlayan Akşener, "Olanları izleyeceğiz. Partimize operasyon yapılacağını biliyorduk" ifadelerini kullandı. 

Akşener, "Kavuncu, Özdağ'ın iddialarını ispatlayabilmesi için bir bir imkan sunuyor. Kendisiyle ilgili bugün suç duyurusunda bulunuyor. Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik. Bu yolculukta hatalar oluyor ama büyük bir dikkatle demokrasiyi ve istişareyi içselleştirmeye çalışıyoruz. Partimizdeki bütün arkadaşlarımızın tüm iradeleriyle fikirlerini söylemelerinin çok önemli olduğuna inanıyorum.Ama ben Meral Akşener olarak Doğruyol Partisi'nin Genel Başkan Yardımcılığı'nı ve bakanlığını yaptığım dönemde 43 milletvekili partiden nasıl ayrılmıştı biliyorum. Sonra onun Türkiye'ye nelere mal olduğunu da biliyorum. Ben Sayın Çıray'ın ve Özdağ'ın, ölçü kaçsa da, fikirlerine saygı duyuyorum. Grev ve prostesto yapma eylemlerine de saygı duyuyorum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum" dedi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın İYİ Parti'ye yönelik "Kim FETÖcü, kim değil bilemem ama 1 yıl önce; 'İYİ Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dağılma süreci başlayacak' demiştik" sözlerini kullanması üzerine Akşener, "Turan'ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri benim için çok manidar oldu. Birden kendimi 1997-1998'lerde hissettim. Turan'ın yazdıklarıyla başka bir gözle inceleyeceğiz hadiseleri. Biz partimize bir saldırının olacağını biliyorduk. Araştırma şirketlerinde yüzde 13-15 sonuçlarını bulunca, kış kışlığını yapar ama şimdi bakacağız duruma" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "HDP'yle yakınlaştığını söyledi Ümit Özdağ" şeklindeki sorusuna Akşener, "Çok büyük bir yalandır, Yalancıdır bunu söyleyen" yanıtını verdi.

Akşener'in grup toplantısından satır başları şöyle;

DİPLOMASİYİ HAREKETE GEÇİRİN: Bu sebeple, Sayın Erdoğan’ı uyarmak istiyorum; bu konu, Parti kongrelerinde yapılan konuşmalarla geçiştirilecek bir konu değildir. Bulunduğun makam, tespit yapma değil, gerekeni yapma makamıdır. Türkiye’nin diplomasi birikimini, çok geç olmadan harekete geçirin. Kurulacak masalarda, Türkiye’nin, Azerbaycan’ın yanında yerini almasını sağlayın. Kafkasya’daki bu savaş bizlere bir kez daha diyor ki: Türkiye güçlü olmak zorundadır. Türkiye, ekonomisiyle, siyasetiyle, diplomasisiyle, ordusuyla güçlü olmak, sağlam durmak zorundadır.

AYM TARTIŞMAYA AÇILDI: Anayasayı korumakla, vatandaşımızın hak ve hukukunu kollamakla görevli Anayasa Mahkemesi, sistemli bir şekilde tartışmaya açıldı. Önce, ülkenin İçişleri Bakanı, gider yaptı. Ardından küçük ortak, koroya katıldı. Nihayetinde de Sayın Erdoğan, daha önce de birçok kez örneğini gördüğümüz üzere, Meclis bir adım atarsa ben de desteklerim dedi. Son olarak, Anayasa Mahkemesi’nin bir üyesi çıktı, kendi kurumunu siyasi malzeme yapmak isteyenlerin eline, altın tepside istedikleri fırsatı verip, tüy dikti. Ne kadar acı. Sosyal medyada, karşılıklı ışık yakıp söndüren polemiğin tarafları, Türkiye’ye nasıl hasar verdiklerinin farkında bile değil. Türk devletinin temel taşlarıyla oynamaktan bir türlü yorulmadınız. Yargıdan elinizi çekin. Dürüst olun, dürüst! Madem anayasal düzenden, hukuktan, adaletten, demokrasiden rahatsızsınız, o zaman gelin “Erdoğansal” düzeni tartışalım. Çadır yönetim sistemini, kabile demokrasisini tartışalım. Çıkın, adam gibi, gerçek niyetinizi milletimizin yüzüne söyleyin.

ASKIDA EKMEĞİ BİLE DÜZGÜN YAPAMIYORLAR: Millet İttifakı belediyelerinin başlattığı askıda ekmek uygulaması, zaten geleneğimizde olan bir uygulama. Ama öyle ortalıkta yerde, parti logolu askı yaptırarak değil, fırında, usturupluca yapılan bir uygulama. Bunlar artık milletimize o kadar yabancılaşmış ki, askıda ekmeği bile düzgün yapamıyorlar. Ancak asıl dikkat edilmesi gereken gerçek şu: Hem ekonomi uçuyor deyip, hem de askıda ekmek kampanyası başlatıyorsanız, biriniz yalan söylüyor demektir. (HABER MERKEZİ)