Akşener: Madem artık uçuyoruz, doğalgaz ve elektrik faturalarını hemen düşürün

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, "Madem artık uçuyoruz, o zaman hemen doğalgaz ve elektrik faturalarını düşürün" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücret 4 ayda eriyecek. Biz 3 ayda bir güncelleme yapılmasını öneriyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeni finansal alternatif' diyerek nitelediği ekonomik tedbirlere ve asgari ücrete ilişkin konuşan Akşener, şu ifadeleri kullandı: 

'İŞE, HAYAT PAHALILIĞINI AZALTMAKLA BAŞLAYIN'

"Asgari ücreti 4 bin lira yapın dedik. Sonuçta ne oldu 4250 lira. İşveren maliyetinin 450 TL’lik kısmını devlet karşıladı. İYİ Parti sayesinde kazanan milletimiz oldu.  Milletimizin bu kazancının ne kadar süreceğinden endişe duyuyoruz. Açıklanan asgari ücret 4 ayda eriyecek. Biz asgari ücrete 3 ayda bir müdahale edilmesini öneriyoruz. İktidarın izlediği mevcut yol, enflasyonu artırarak asgari ücreti eritir. İşe hayat pahalılığını azaltmakla başlayın.

'SEVİMLİ HAYALET CASPER MİSALİ ORADA DEĞİLMİŞ'

Ekonomi yangın yeri. Sayın Erdoğan, Mozambikli gençlerin derdine düşmüş… Şu ciddiyetsizliğe bir bakar mısınız? Milletine yabancılaşmış, şu yönetim anlayışına bir bakar mısınız? Memleketin meselelerine karşı takınılan, şu umursamaz tavra bir bakar mısınız? Yazıklar olsun. Bu garip tavır yetmiyormuş gibi, kendisi, iki gün önce de çıktı ve bir açıklama yaptı: Dedi ki; “Başbakanlığım döneminde, döviz rezervini, 135 milyar dolara çıkardık, ama daha sonra, bir düşüş yaşandı. Ben o sırada yoktum, Cumhurbaşkanıydım.” Evet, yanlış duymadınız, aynen böyle dedi. Arkadaş, “sevimli hayalet Casper” misali, o sırada orada değilmiş… Şu ibretlik psikolojiye bir bakar mısınız?

Sayın Erdoğan; O günleri geçtim; Belli ki sen, şimdi de buralarda değilsin. Türkiye 1994 ve 2001 krizlerinden daha derin bir kur krizi yaşıyor. Sen oralı bile değilsin. Palyatif adımlarla, ön almaya çalıştığın bu kur krizinin devamı, üretimde ve bankacılık sektöründe bir krizdir, bunu böyle bilesin. Her gün, bir şirket ya da birlik, faaliyetlerine daha fazla devam edemeyeceğini belirten, açıklamalar yapıyor.

'ÜLKEMİZ, EKONOMİ CAHİLİ BİRİNİN ELİNDE'

Maalesef ülkemiz ekonomi cahili birinin elinde. Bu deneyin her seferinde başarısız olduğunu söylüyoruz. Memlekette ne ocaklar sönüyor, işler o kadar çığrından çıktı ki ne diyeceklerini şaşırdılar. Önce dış güç dediler, sonra baktılar ki iç üçler dediler.

Yüzde 24 faiz ödüyoruz, peki enflasyon düştü mü? Hayır. Satın alma gücü arttı mı? Mesela sen faiz düşürünce, ev, araba alabiliyor muyuz? Hayır. Şu anda tüm yatırımlar durdu çünkü kimse önünü göremiyor. Zaten anlamadığın ekonomiyi damadına ve liyakatsız kadrolara bıraktın sonunda olan oldu. Bu krizin sebebi, bizzat Sayın Erdoğan ve musallat ettiği ucube sistemdir.

'5'Lİ ÇETENİN VERGİ BORCUNU DIŞ GÜÇLER Mİ SİLDİ?'

Damadını, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dış güçler mi getirdi? Merkez Bankası'nda 128 milyar doları dış güçler mi sattırdı? Türk çiftçisini dış güçler mi borca soktu? Devleti dolandıran düzenbaza, yılın ihracatçı ödülünü dış güçler mi verdi? 5'li çetenin vergi borcunu dış güçler mi sildi? Milletimizi bunları reva gören sensin Sayın Erdoğan. İktidar karar merci olduğu kadar sorumluluk merciidir. Bunun sorumlusu sensin. Ben o sırada yoktum diyip geçemezsin. Sandığı getirip hesabını milletimize vereceksin.

2023 hedefleri bitti, yerine 1973 çözümleri geldi. Saray medyası, 2 gündür, bu çaresizliği Milletimize ekonomik başarı diye itilemeye çalışıyor. Nas diye gezdi, hayatımıza yeni modeli sokuverdi. Kur farkını devlet olarak ödeyeceklerini söyledi. Çocuk mu kandırıyorsun Erdoğan, yani gizli faizi ödeyecektin, döviz lobilerinin ekmeğine niye yağ sürdün. Adını faiz koysan, bankalar piyasa şartlarına göre davranacaklardı. Türkiye ekonomisi deneme tahtası mı? Yazıklar olsun sana.

Senin şımarıklığın yüzünden bugün enflasyon yüzde 50'lilere ulaştı. Hazine borçlanma faizleri yüzde 24 oldu o da yükselecek. Madem kur düştü, madem artık uçuyoruz o zaman hemen doğalgaz ve elektrik faturalarını düşürün." (HABER MERKEZİ)