Akşener Hakkari’de: Esnafın yüzde 60'ı siftah yapmamış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hakkari'de esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafın sorunları dinleyen Akşener, "Onların sorunlarını kamuoyu üstünden iktidara ulaştıracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

HAKKARİ - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnafın sorunlarını siyasetin gündemine taşımak amacıyla başlattığı ziyaretlerde bugün Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitti. Akşener’e ziyaretinde Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Hakkari İl Başkanı Yaşar Yorulmaz ve bölge il başkanları eşlik etti. 

'KREDİLERİMİZİ AKSATMAK ZORUNDA KALIYORUZ'

Sorunlarını Akşener’e anlatan esnaf Recep Karaman, "Öğle saati oldu ama siftah yapamadık. 35 yaşındayım bekarım. Aldığım ürünlere her gün zam geliyor. Döviz sürekli yükseliyor. Sürekli her şeye zam. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Ailemle yaşıyorum ve sadece babam emekli, başka çalışanımız yok. Evde 8 kişiyiz. Burada ne kazanıyorsam evimi bununla idare ediyorum" dedi.

Esnaf Seyit Dumlu da çok sıkıntı çektiklerini ve veresiye ile çalıştıklarını söyledi. Dumlu, kredilerini sürekli aksatmak zorunda kaldıklarını ve özelikle pandemi ile durumlarının içler acısı bir hale geldiğini dile getirdi.

Akşener daha sonra bakkalın veresiye defterinde borcu kabarmış bir vatandaşın borcunu ödeyerek iş yerinden ayrıldı.

'ESNAFIN YÜZDE 60'I SİFTAH YAPMAMIŞ'

Ziyaretleriyle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Akşener, 15 aydır il ve ilçe esnafını gezdiğini söyledi.

Hakkari esnafının gün boyunca siftah yapmadığını belirten Akşener, ''Bugün gezdiğimiz esnafın yüzde 60'nın siftah yapmadığını gördük. Siftah yapanların da 50 lira kazandıklarına şahit olduk. İkinci önemli mesele ise korucuların maaşları ile ilgili müthiş şikayetlerle karşı karşıya kaldık. Onların sorunlarını kamuoyu üstünden iktidara ulaştıracağız" dedi.

'ÖĞRENCİLER EBA'YA GİREMİYORLAR'

Öğrencilerin tablet ihtiyacı olduğunu ifade eden Akşener, şunları söyledi:

"EBA'ya giremiyorlar. Bunun anlamı şu; bu sorun böyle sürdürdüğü taktirde o çocukların yarın lise ve üniversite sınavlarında başarılı olmaları mümkün değil. İşsiz genç çok fazla, ona dikkat çekeceğiz. Dedikodu sistemin dışına çıkıp, Hakkarili gencin, kadının, Hakkarili esnafın, Hakkarili korucunun, emeklinin, çiftçinin derdinin ne olduğunu kamuoyuyla paylaşacağız. Girdiğim işyerlerinde sadece 'Derdiniz nedir? Çözüm önerileriniz nedir? Ne yapmamızı istiyorsunuz?' diye soruyorum. Çok memnun kaldım, inşallah dertlere çare oluşturabileceğine vesile olacağımız bir gezi olduğunu düşünüyorum. Çok teşekkür ediyorum."