Akşener: Çok komik şeyler oluyor, Erdoğan 21 yıl önce vaat ettiklerini bugün yeniden vadediyor

İYİ Parti lideri Akşener, "Çok komik şeyler oluyor. 21 yıl önce bu iktidarın vaat ettiği birçok şeyi bugün yeniden vadeden bir sayın Erdoğan'la karşı karşıyayız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu'da halka seslendi. Akşener konuşma yaptığı otobüsün üstüne Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'la birlikte çıktı.

"Çok komik şeyler oluyor. 21 yıl önce bu iktidarın vaat ettiği birçok şeyi bugün yeniden vadeden bir sayın Erdoğan'la karşı karşıyayız" diye seslenen Akşener'in konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

"14 Mayıs'ta bir seçime gidilecek. Ya bu ucube sistemin devamına 'evet' denilecek ya da bu ucube sistemin attaya gitmesine 'evet' denilecek. 15 Mayıs sabahı ya tek adam sistemine uyanacağız ya da 15 Mayıs sabahı ucube sistem gitmiş olacak. Yargının bağımsızlığı, ekonominin yandaşların elinden çıkıp gerçekten istihdamın öne konduğu, işsizliğin giderildiği, hırsızlık yapandan hesap sorulduğu, güneşin ısıttığı bir Türkiye'ye gözümüzü açacağız inşallah. Çok komik şeyler oluyor. 21 yıl önce bu iktidarın vaat ettiği birçok şeyi bugün yeniden vadeden bir sayın Erdoğan' la karşı karşıyayız.

ÇOCUKLARIMIZ AÇ UYUYOR: Ekonomi bitti kardeşim. Elimde 200 lira var, en büyük para... Türkiye'nin en büyük parası, 200 lirayla bir kilo kıyma alamıyorsunuz. Çocuklarımız aç uyuyor. Çocuklarımızda bodurluk başladı. Allah razı olsun Millet İttifakı'nın belediye başkanlarından. Sosyal belediyecilik nasıl yapılırmış gösterdiler. Kimselerin gözüne sokmadan yardım yapıyorlar. Yardım değil, hak dağıtıyorlar. Bir abimiz diyor ki, 'İnsanlar fakirlikten kanlarını satıyor', biliyorum. Organını satanlar var bu ülkede, 15 Mayıs sabahı ortadan kaldıracağız bunları. Elleri bağlanan belediyelerimizin daha rahat iş yapmasını sağlayacağız. Emeklilerimizin maaşlarını en az asgari ücret kadar yapacağız.

'İKİ AYYAŞ' DİYENLER DÜŞTÜĞÜNÜZ DURUMU GÖRÜYOR MUSUNUZ?: Kadın haklarını zaten kabul etmedikleri gibi, bırakın İstanbul Sözleşmesi'ni, 6284 sayılı yasanın dahi ortadan kalkmasını isteyenler, 'kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmesinler' diyen bir zihniyetle yol yürüyenler bize akıl öğretiyor. Cumhuriyet kurucularına 'iki ayyaş' diyenler düştüğünüz durumu görüyor musunuz?

BENİ BAŞBAKANLIĞA LAYIK GÖRÜYORSANIZ, OY VERECEKSİNİZ: Sizden bir ricam var. Üç yıldır esnaf geziyorum. Bu dükkanların içinde hiçbir zaman kendi partimi övmedim, başkalarını yermedim. Ama bugün sizden İYİ Parti'ye oylarınızı istiyorum. Ve 13. Cumhurbaşkanımız olacak olan Kemal Kılıçdaroğlu'na oylarınızı istiyorum. Başbakan Meral diyorsunuz ya... Ben sizin helal oylarınızla başbakan olmak istiyorum. Beni başbakanlığa layık görüyorsanız, oy vereceksiniz. Ve bu ülke feraha çıkacak." (HABER MERKEZİ)