Akşener: Bunları anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar DEM’leniyor bugün

İzmir'deki konuşmasında Kurtuluş Savaşı'ndan alıntı yapan İYİ Parti lideri Akşener, "Bunları doğru anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar DEM’leniyor bugün" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzmir'deki aday tanıtım toplantısında katıldı. 

Konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaretleri hazmedemediğini söyleyen Meral Akşener, "Ben pek çok haksızlığı, iftirayı, çirkinliği zaman zaman asabileşsem de hazmetmeye gayret etmişimdir. Çünkü isteyenim. Milletimiz için isteyenim. Milletim adına, milletimden istiyorum. Oy istiyorum. Destek istiyorum. Dolayısıyla hazmetmişimdir, zaman zaman çok zor olsa da yutmuşumdur ama Atatürkümüze, ailesine söylenen hiçbir sözü yutamadım ben. Zübeyde annemizin, Zübeyde Hanım'ın hakkında bu dönemde konuşulan çirkinliklerin hiçbirini hazmedemedim. Zaman zaman ağzımı bozdum, küfrettim. ‘Şerefsiz’ dedim, küfür dediğim o. İsterdim ki Türkiye’de yer yerinden oynasın, oynamadı" ifadelerini kullandı.

Kurtuluş Savaşı'nda hayatını kaybeden bir kişinin hikayesini anlatan Meral Akşener, "Biz bunları doğru anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar DEM’leniyor bugün. Atatürk'ün varisi olanlar bu derece bazı konularda çok geniş düşünceli olamaz. Bir tarafta bu var, bir tarafta da anasından başlayarak Atatürk’ün her bir anına, her bir haline iftira atanlar var. Ve bunu seyreden yöneticiler var. Ben seyredemem kardeşim. Seyredemediğim için başıma her şey geldi, gelmesine de razıyım" dedi.

'YA CEKETİMİ ASSAM KAZANIRIM DİYENLERİ YA DA ÖZLALE'Yİ SEÇECEKSİNİZ'

Konuşmasının devamında CHP'ye eleştirilerini sürdüren Akşener, şunları söyledi:

"31 Mart’ta bir karar vereceksiniz. Ya, ‘İzmir benimdir kardeşim, ceketimi assam kazanırım’ diyen, ondan sonra da canı istediği irtibatları kuran bir anlayışa evet diyeceksiniz ya da Atatürk'ün bugünkü torunu sayabileceğimiz, onun uğruna, onun ilkeleri uğruna, onun adına ne gerekiyorsa yapacağından emin olduğunuz İYİ Partili büyükşehir belediye başkanı adayımız Ümit Özlale’ye evet diyeceksiniz. Ve ne o tarafla ne bu tarafla olmak mecburiyetinizi ortadan kaldıracaksınız. Bu aynı zamanda Türkiye’de oluşan mecburiyetleri ortadan kaldıracak. Türkiye’yi gerçekten zora sokan, çok önemli bir anlayışı değiştireceksiniz."

'CHP'NİN ADAYLARIYLA AK PARTİ'NİN ADAYLARI ARASINDA NE FARK VAR, SANKİ CENGE GİDİYORUZ'

"Yahu alt tarafı belediye bu. Alt tarafı bir seçim. Seçeceksiniz; sizin düğününüz, bayramınız. Seçmenimizden, milletimizden bahsediyorum, onlara hitap ediyorum. Seni hiçbir zaman velinimet kabul etmemiş birine göre gavur İzmir'sin, öbürüne göre mecbur İzmir’sin… ‘Hadi oradan be’ demek durumundayız. Şimdi soru şu, Ümit Özlale seçildi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkan adayı ya da bundan önceki yöneten belediye başkanlarıyla, AK Parti'nin İstanbul'da, Ankara'da, Kocaeli'de, Sakarya'da belediye başkanlığı yönetiminin ne farkı var? Ya tekrar söylüyorum belediye. Sanki Allah Allah nidalarıyla cenge gidiyoruz. Ümit Özlale kazandığında laik hassasiyetleri yüksek, Atatürk'ü seven, Atatürk'e sahip çıkan, demokrasiye inanan, hukukun üstünlüğüne inanan, adalete inanan, liyakate inanan İzmirlinin dediğinin dışında ne yapar ki? Tam tersine bu istediklerimizin hepsini yapar. Ben kefilim kendisine."

'ARKA SOKAKLARA GİDİN HİZMETSİZLİĞİN OLUŞTURDUĞU NEFRETİ GÖRÜRSÜNÜZ' 

"Hiç kimseye, hiçbir şeye mecbur değilsiniz. Siz patronsunuz, siz öznesiniz, siz milletsiniz, siz seçmensiniz. Her 5 yılda bir belediye seçimleri olur, bu defa seçin Ümit’i. Beğenmezseniz, yanlış yaparsa değiştirin ama manevi korkularla, maneviyat üzerinden oluşturulmuş korkularla, kamplaşmaya katılırsanız kazandık zannedersiniz ama kazanmamış olursunuz. Merkez ilçelerin arka sokaklarına gidin. İzmirli olarak kabul edilen, İzmirli olarak kendini kabul eden, belli hassasiyetleri yüksek insanlara karşı o hizmetsizliğin nasıl bir nefret oluşturduğunu görürsünüz. Bunu da engellemek için Ümit’i seçmenizi sizden istirham ediyorum."

İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARI TANITILDI

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ümit Özlale projelerini tanıttıktan sonra İzmir ilçe belediyelerinde İYİ Parti’nin göstermiş olduğu adaylar da tanıtıldı.

İYİ Parti'nin adayları şu şekilde: 

- Aliağa Belediye Başkanı Adayı Bahadır Gültekin

- Balçova Belediye Başkanı Adayı Hicran Helezür

- Bayındır Belediye Başkanı Adayı Kenan Gökçen

- Bayraklı Belediye Başkanı Adayı Mehmet Erdinç Çobanoğlu

- Bergama Belediye Başkanı Adayı Nezih Özuyar

- Beydağ Belediye Başkanı Adayı Yasin Kırmızı

- Bornova Belediye Başkanı Adayı Uğur Uray

- Buca Belediye Başkanı Adayı Suat Nezir

- Çeşme Belediye Başkanı Adayı Havva Evci

- Çiğli Belediye Başkanı Adayı Özgür Doğan

- Dikili Belediye Başkanı Adayı Önder Akşengür

- Foça Belediye Başkanı Adayı Derya Kale Erdemli

- Gaziemir Belediye Başkanı Adayı Sedat Dağ

- Güzelbahçe Belediye Başkanı Adayı Gizem Albaş

- Karabağlar Belediye Başkanı Adayı Gökhan Uzun

- Karaburun Belediye Başkanı Adayı Zafer Sevinç

- Karşıyaka Belediye Başkanı Adayı Yetkin Hafızoğlu

- Kemalpaşa Belediye Başkanı Adayı Nizamettin Yılmaz

- Kınık Belediye Başkanı Adayı Olcay Oral

- Kiraz Belediye Başkanı Adayı Halil Çokgüler

- Konak Belediye Başkanı Adayı Huriye Serter

- Menderes Belediye Başkanı Adayı Ergün Özgün

- Menemen Belediye Başkanı Adayı Tanzer Sucu

- Narlıdere Belediye Başkanı Adayı Feza Genişoğlu

- Ödemiş Belediye Başkanı Adayı Güven Kılıç

- Seferihisar Belediye Başkanı Adayı Erman Çıkar

- Selçuk Belediye Başkanı Adayı Aslan Sezgin

- Tire Belediye Başkanı Adayı Salih Atakan Duran

- Torbalı Belediye Başkanı Adayı Melih Terzioğlu

- Urla Belediye Başkanı Adayı Ertunç Tezcan

 

(HABER MERKEZİ)