Meral Akşener: Bu işte Selvi Hanım’ın durumu zor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmesi sorulan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Müsaade ederse hanenin elektrik borcunu ben ödeyebilirim. O da Selvi Hanım için" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ziyaretleri yaptığı Kırşehir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zamlara tepki olarak elektrik faturasını ödemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmesi sorulan Akşener, CHP liderinin tutumunu olumlu değerlendirdiğini söyledi.

"Bu işte Selvi Hanım’ın durumu zor" diyen Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu hem sözünü yere düşürmemiş olur. Müsaade ederse hanenin elektrik borcunu ben ödeyebilirim. O da Selvi Hanım için" ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nin, CHP’nin yeni seçim kanununun bazı maddelerinin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu kabul ettiği hatırlatılan Akşener, "Çok olumlu değerlendiriyorum. Umarım esastan bozulur" dedi.

'ÇALANIN ELİNİ KOLUNU KIRACAĞIM'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kırşehir ziyareti kapsamında partisinin İl Başkanlığınca düzenlenen iftara katıldı. İftar ardından bir konuşma yapan Akşener esnaf ziyaretlerinde vatandaşların dile getirdiği dertleri anlattı, en düşük emekli maaşının asgari ücret oranına çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere yönelik tavsiyelerine değinen Akşener, "Yurtdışını gezecekmişsiniz. Siz Türkiye'yi gezemiyorsunuz" dedi.

'ÇALMAYACAĞIM ÇALDIRMAYACAĞIM'

"Haririlerin cebine konan 24 milyar lira var" diyen Akşener şöyle konuştu:

"Günahtır be günahtır. Aile dostunun cebine 24 milyar lira koydu. Sizin paralarınız. Vergilerinizle oluşan 24 milyar lira. Ayıptır, günahtır. 3.5 milyon ailenin elektrikleri kesik. 1.5 milyon insanın doğalgazı kesik. Şimdi enteresan bir şey var. 'Bunları üstlendik, sildik' dense oraya çıkan paranın karşılığı ne oldu biliyor musunuz? Cengiz İnşaat ile Turkcell'in vergi borçlarını sildiler, 1 milyar 225 milyon lira. Gördün mü EYT'li kardeşim? Demek ki para var. Bana 'Sen ne yapacaksın?' diye soruyorlar. Çok basit bir şey söylüyorum. 'Çalmayacağım, çaldırmayacağım, çalanın elini kolunu kıracağım' diyorum. 'Yolsuzluk yapmayacağım, yaptırmayacağım' diyorum. 'İsraf yapmayacağım, yaptırmayacağım' diyorum. 'Sizin durumunuz ortadayken tanesi 500 milyon dolarlık 13 tane uçakla gezmeyeceğim, onları satıp sizin cebinize koyacağım' diyorum."



'ÜLKEYİ BU UCUBE SİSTEMDEN ÇIKARACAĞIZ'

"Başbakan Akşener" sloganları üzerine İYİ Parti lideri şunları söyledi:

"Bak buna da çok uyuz oluyorlar. Çünkü, "Biz başbakanlığı kaldırdık. Bunlar getirecek" diyorlar. Evet getireceğiz. Bu ülkeyi bu ucube sistemden çıkaracağız. Sizin iradenizle, kadınlarla, çiftçilerle, besicilerle, sanayicilerle, hakkı yenmiş işsiz gençlerle ve en önemlisi Türkiye'nin neredeyse 3'te 2'sinin asgari ücrete mahkûm edildiği çalışanlarımız ile bu ucube sistemi değiştireceğiz. Bu tek ama saltanatına son vereceğiz." (DUVAR)