Akşener Ankara Adliyesi'nde ifade verdi: Bu hızın sebebi ilginç

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, devam eden bir davadan dolayı Ankara Adliyesi'nde ifade verdikten sonra açıklama yaptı. Akşener, “Bu kadar uzun süreden sonra bu hızın sebebi ilginç” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 16 Nisan 2017 yılındaki referandum sürecinde Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) hakaret ettiği iddiasıyla Ankara Adliyesi'nde ifade verdi. Akşener adliye çıkışında yaptığı açıklamada, referandum sürecinde Antalya’da mühürsüz oyların YSK üyeleri tarafından kabul edilmesini eleştirdiğini, davanın bu yüzden açıldığını belirterek, “31 Mart seçimleri esnasında bu hayata geçmiş, dosya inmiş iddianame düzenlenmiş şimdi talimatlı bir şekilde ifade verdim. Bir başka davam var; o da 5 yıl olmuş, 31 Mart İstanbul ikinci seçimleri esnasında raftan inmiş üzerine bir de gizlilik kararı alınmış, ifademin alınmadığı, avukatlarımın ne olduğunu bilmediği, canım sıkıldıkça neşelenme ihtiyacı hissettiğim zaman ifademi alın dilekçesini verdiğim bir davamız daha var. Ama haldır haldır bu hızın sebebi ilginç. Bu kadar uzun süreden sonra sebebini merak etmekteyim. Geçen haftaki grup konuşmamdaki hanım kızın çıkışından sonra bu hızı tebrik ediyorum” dedi.

'BU DİLİ TERK EDİN, ÇOCUKLARA CUMHURBAŞKANI OLARAK TERÖRİST DİYEMEZSİNİZ'

İktidarın ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Boğaziçi Üniversitesi’nde eylem yapan öğrencilere yönelik sarf ettiği sözleri değerlendiren Akşener şöyle konuştu:

“Gençler üniversite hocaları Boğaziçi Üniversitesi'ne dışardan bir rektör atanmasına karşı çıktılar ve demokratik bir hakkı protesto hakkını kullandılar. Siz çok yüksek tondan bağırarak konuştuğunuz zaman, bu gençleri dinlemek yerine çok üst perdeden bu meseleyi derinleştiren bir dil ve tutum aldığınız zaman provokatörler devreye girer. Devleti yöneten muhteremler olarak göreviniz hem sizlerin hem bizlerin, hem o gençlerin güvenliğini sağlamaktır. Şu anda Türkiye’de yapılan bir ciddiyetsiz, bütün bu konuşmaları ciddiyetsizlik artı cıvıklık olarak görüyorum buradan bir gerilim çıkarma ihtiyacı var. Bugün bu ülkeyi yöneten muhteremlere diyorum ki, bir bu dili terk edin, o çocuklara Cumhurbaşkanı olarak terörist diyemezsin. Bu bir gündem değiştirme çabası ise de yanlış, o gençlere tutum da yanlış.”

Akşener daha sonra beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikyabır ile birlikte Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun Ankara’daki evine giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.