Akşener'den Nebati iddiası: Yeni hayatında başarılar diliyorum

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için "Affını isteme vakti gelmiştir, yeni hayatında başarılar diliyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için, "Affını isteme vakti gelip çatmıştır. Bu vesileyle siyasi tarihimize, bu ucube sistemin öğüttüğü, nice bakandan biri olarak, ışıltılı gözleri ve sebep olduğu utanç tablosuyla geçecek bu arkadaşımıza, yeni hayatında, şimdiden başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ramazan mesajını paylaşan Akşener, "Ramazan pidesinin tanesi 7,5 lira oldu, sade pide 6 lira. 4 kişilik bir aile 3 sade pide yese maliyeti 540 lira. Diyanet İşleri sadakayı 40 lira olarak belirledi. 4 kişilik bir aile için 4800 lira eder. Bu da Diyanet'in belirlediği açlık sınırıdır. Açlık sınırı asgari ücretin 550 lira üzerinde. Daha bunun içinde elektrik, su, kira, yiyecek, ulaşım ve okul masrafları yok. Böyle vicdansızlık olur mu, böyle devlet yönetilir mi" dedi.

Grup toplantısına İYİ Parti'den istifa edeceği iddia edilen Yavuz Ağıralioğlu da katıldı.

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Akşener, "Enflasyon TÜİK'e göre bile yüzde 61,1 olarak açıklandı. Bu rakam son 20 yılın en yüksek enflasyon oranı. Afrika ülkelerinden daha yüksek enflasyon oranıyla karşı karşıyayız. İşin kötüsü gün geçtikçe her şey daha kötüye gidiyor. Market fiyatları, pazar fiyatları durdurulamıyor. Tezgahlar yanmaya devam ediyor. Üretimimiz yok olmaya devam ediyor. Nebati Bakan'ın neşesi asla bozulmuyor" ifadelerini kullandı.

'NEBATİ BAKAN'IN 'AFFINI İSTEME' VAKTİ GELİP ÇATMIŞTIR'

"Buradan açıkça ifade etmek isterim ki; Bay kriz ve arkadaşlarının uydurduğu, Türkiye Ekonomi Modeli, an itibariyle çökmüş, çöp olmuştur." diyen Akşener, "Bay Kriz’in, 'Faiz sebep, enflasyon sonuçtur' fantezisi doğrultusunda anlatılan, 'rekabetçi kur, uçan ihracat, döviz bolluğu ve düşen enflasyon' masalı, Türkiye’nin gerçekleri karşısında yenilmiştir. Daha önce nicesinin, başına geldiği gibi, arkadaşların, bu son sözde ekonomi modeli de, gelen son veriler itibariyle, iflas etmiş, ortada, enflasyonla mücadeleyi amaçlayan bir program, artık kalmamıştır. Ve aynı, iflas eden, önceki ekonomi programlarında olduğu gibi, bu defa da, Nebati Bakan’ın “affını isteme” vakti gelip çatmıştır. Bu vesileyle; Siyasi tarihimize, bu ucube sistemin öğüttüğü, nice bakandan biri olarak, ışıltılı gözleri ve sebep olduğu utanç tablosuyla geçecek bu arkadaşımıza, yeni hayatında, şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

'MAŞALLAH DEDİKLERİ 3 GÜN YAŞAMIYOR'

"Geçtiğimiz haftayı yine zamlarla geçirdik" diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti iktidarının beceriksizliğine yine şahit olduk. Doğalgaza konutlarda yüzde 35, elektrikte yüzde 44,3 ve sanayide yüzde 50 zam yapıldı. Doğalgaz fiyatları evde yüzde 101 artmış oldu. İktidar kendi yarattığı bu kriz ortamını izlerken, artan doğalgaz fiyatlarını farklı tüketicilere farklı oranda yansıtsa da bu artışlar vatandaşın cebine doğrudan etki ediyor.

Mesele bununla bitmiyor. Şekere de yüzde 31 zam yapıldı. Biz bu arkadaşlara ülkede şeker krizi olduğunu söyledik. Pancar üreticilerinin düştüğü çıkmazı anlattık. Daha birkaç hafta önce şeker yokluğundan bahseden vatandaşlarımızın sesini duyurduk.

Biz bu arkadaşa boşuna Bay Kriz demiyoruz. Maşallah dediği 3 gün yaşamıyor. Bizden önce elektrik yoktu dedi, elektrik zamlandı.  GÜRamazan'da et ucuzlayacak dedi, zamlandı. Zamlar için erken uyarı sistemi mübarek. Kasım sonunda yüzde 25 zam yapılan şekerin çuvalı 390 lira oldu. Bu fiyat marketler için. Bir de imalatçılar için açıklanan fiyat 11 lira. Tarım Bakanı çıktı şekerin torba fiyatını 575 liraya indirdik dedi. Özel şeker şirketine sorarsanız 625 lira diyor. 10-15 gün içerisinde şeker fiyatının 750-800 lira olacak gibi gözüküyor." (HABER MERKEZİ)