Akşener 46 bölgede yerel seçim adaylarını açıkladı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısında gündeme dair açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Akşener; İYİ Parti’nin Çanakkale Gelibolu Belediye Başkan adayını Koray Akkuş, Afyonkarahisar Çobanlar Belediye Başkan adayını Sefa Değirmen, Afyonkarahisar İhsaniye Belediye Başkan adayını Birol Başpınar, Afyonkarahisar Sinanpaşa Akören adayını Sabri Altundağ, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayını Nesrin Ünal, Antalya Alanya Belediye Başkan adayını Mehmet Şahin, Antalya İbradı Belediye Başkan adayını Muharrem Kaya, Antalya Kemer Belediye Başkan adayını Mustafa Gül, Antalya Kepez Belediye Başkan adayını İrfan Yılmaz, Antalya Muratpaşa Belediye Başkan adayını Turgut Bucak, Antalya Serik Belediye Başkan adayını Mehmet Habalı, Antalya Gazipaşa Belediye Başkan adayını Mehmet Yüksel, Antalya Akseki Belediye Başkan adayını Ali Kartal, Aydın Didim Belediye Başkan adayını Atilla Avlayıcı, Aydın Efeler Belediye Başkan adayını Mehmet Fatih Atay, Aydın Köşk Belediye Başkan adayını Yaşar Baş, Denizli Buldan Belediye Başkan adayını Mustafa Gülbay, Giresun Belediye Başkan adayını Harun Cici, Isparta Atabey Belediye Başkan adayını Barış Şevket Aykut, İstanbul Fatih Belediye Başkan adayını Barbaros Hayrettin Mahiroğulları, İstanbul Çatalca Belediye Başkan adayını İsmail İp, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkan adayını İsmail Hakkı Çavuşoğlu, İstanbul Eyüpsultan Belediye Başkan adayını Emel Bilenoğlu, İzmir Balçova Belediye Başkan adayını Hicran Helezür, İzmir Bergama Belediye Başkan adayını Nezih Uyar, İzmir Çiğli Belediye Başkan adayını Özgür Doğan, İzmir Güzelbahçe Belediye Başkan adayını Gizem Albaş, İzmir Ödemiş Belediye Başkan adayını Güven Kılıç, İzmir Torbalı Belediye Başkan adayını Melih Terzioğlu, İzmir Kemalpaşa Belediye Başkan adayını Nizamettin Yılmaz, İzmir Gaziemir Belediye Başkan adayını Sedat Dağ, İzmir Bayındır Belediye Başkan adayını Kenan Gökçen, İzmir Karaburun Belediye Başkan adayını Zafer Sevinç, Kars Belediye Başkan adayını Metin Özat, Kars Sarıkamış Belediye Başkan adayını Yusuf Sifil, Kırklareli Belediye Başkan adayını Ali Dermenci, Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan adayını Ahmet Ethem Oruç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayını Gencay Yıldıztekin, Kocaeli Gölcük Belediye Başkan adayını İsmail Aynacı, Kocaeli Kandıra Belediye Başkan adayını Semih Sarıçay, Kütahya Dumlupınar Belediye Başkan adayını Neşe Akçayır Okatan, Kütahya Emet Belediye Başkan adayını Hüsnü Kaymak, Kütahya Çavdarhisar Belediye Başkan adayını Ertan Kayaalp, Muğla Ortaca Belediye Başkan adayını Recep Güneş, Tekirdağ Ergene Belediye Başkan adayını Bora Küçüktekin, Adana Ceyhan Belediye Başkan adayını Alemdar Öztürk, olarak ilan etti.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

BİZ BU DAVAYI KIYAMETE KADAR GÜDECEĞİZ: Bugün ayrı bir coşku görüyorum. Yalnız bu coşkuyu görenlerin siniri bozulacak. Yeni yılın ilk grup toplantısındayız gönül isterdi ki milletimizle yeni mutlulukları paylaşalım, ancak maalesef hepimizi kahreden acılarımız var. Geçtiğimiz hafta 9 Mehmetçiğimizi daha teröre şehit verdik. 9 kahramanımız Pençe Kilit Harekatı’nda vatanımızı terör örgütüne karşı savunurken şehit düştüler. Başımız sağ olsun. Şehitler ölmez, bu vatan bölünemez, bölmeye kalkan görür gününü. Unutmayalım ki bugün bu salonlarda güven içerisinde konuşabiliyorsak, evlerimizde rahatça uyuyabiliyorsak bunu bu millet bu memleket için göğsünü siper eden nice vatan evladına borçludur. Biz bugün fedailerimiz için acılarımızı yüreğimize basacağız düşmanı güldürmeyeceğiz, biz bugün acımızı içimizde söndürecek birliğimizden geçit vermeyeceğiz. Herkes peşini bıraksa bile andımız olsun ki biz bu davayı kıyamete kadar güdeceğiz. Mehmetçiklerimiz sahada amansız bir mücadele vermeye devam ediyor aklımız fikrimiz yüreğimiz onlarla, ayakları taşa değmesin, attıkları boşa gitmesin, rabbim onları korusun, acılarını göstermesin. Allah her birinden razı olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olsun.

HER ÖNEMLİ DIŞ POLİTİKA KRİZİNDEN SONRA ERDOĞAN'I ARAMIŞIMDIR: Bir konuya açıklık getirmek istiyorum, ben her büyük terör hadisesinden sonra her önemli dış politika krizinden sonra ilgili bakanlıkları ve cumhurbaşkanını bugüne kadar telefonla aramışımdır. 33 şehidimizde de her şeyi iptal edip hem kendilerini arayıp yani 3 bakanı arayıp, hep aramış bilgi almışımdır. Bu defa da aynını yaptık. Savunma Bakanını aradım, dönmedi. En hızlı dönen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu. Gece aradığım için de sayın Erdoğan sabah vakitlerinde döndü. Bilgi aldım.

PKK’LILAR HERHALDE ÇOK MUTLU OLMUŞTUR: Günlük siyasette birbirimizi kıyasıya eleştirebiliriz ama dış dünyaya karşı bu tür konularda elbette ortak bir tutum belirlemeliyiz. Bunun için de Sayın Müsavat Dervişoğlu ve Sayın Koray Aydın ve Sayın Erhan Usta'nın organizasyonunda; biz meclisin, teklif bizimdi. Ortak bir beyanat, ortak bir bildiri imzalamasını teklif ettik ve Saadet Partisi, İYİ Parti, MHP ve AK Parti bizim teklifimize evet diyerek imza attılar. Anlayamadığım bir biçimde, çok da ayıpladığım bir biçimde; bir bildiri savaşı çıktı. PKK'lılar herhâlde çok mutlu olmuştur. PKK'lılar herhâlde bu birbirine düşen Gazi Meclisin mensuplarına çok gülmüşlerdir, çok mutlu olmuşlardır. AK Parti’ye gıcık olmak, onu doğru bulmamak, onun yaptığı işleri eleştirmek, onla rekabet etmek, onu sandıkta yenmek, bu iddiayla ortaya çıkmak elbette bizim hakkımız. Herkesin hakkıdır ama şehit ailelerinin karşısında bu milletin temsilcileri olarak bizler kaya gibi durmak zorundayız o pkklı şerefsizlere karşı. Neyse, sakin sakin geçirdik konuyu. Şımardıkça şımardılar, hadsizleştikçe hadsizleştiler, hudutlar aşıldıkça aşıldı. Yine şehitlerimiz oldu, yine ben aradım. Ya bu rutin. Aradım. Tekrar söylüyorum; Milli Savunma Bakanı dönmedi, hâlâ dönmedi. Ama buna karşılık en hızlı şekilde, ilk dönen Sayın Hakan Fidan, gece aradığım için sabah dönen de Sayın Erdoğan. Şimdi bilgi aldım.

KARIN AĞRISI İYİ PARTİ MİYDİ?: Bunun üzerine arkadaşlarımızla tekrar konuştuk ve benzer bir Meclis Bildirisini, Gazi Meclisimizin bildirisini; DEM’in imzalamasını beklemiyoruz, zaten imzalarsa tuhaf olur. Ama oradan da bir çıngar çıktı. Sonra ilginç bir biçimde dün bir toplantı oldu. O toplantıda bu yani 3 siyasi parti imza atacak, diğer siyasi partiler imza atmayacak; bu parçalı görüntü PKK'yı bu sefer 2 kere zil takıp oynayacak hâle getirecek. Bu sistemden sonuç itibariyle vazgeçildi ve çok enteresan burası; Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş'un imzasıyla bir ortak tezkere Meclis'e sunuldu. Herkes fikrini söyledi, ilginç bir biçimde ayrı bildiri yayınlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu; karın ağrısı İYİ Parti miydi? Karınları ağrıtan İYİ Parti miydi? İYİ Parti’nin hür ve müstakil olarak seçime girmesi miydi? AK Parti'ye yanlanıyorsa eğer AK Parti ile bir el sıkışmamız olsaydı eğer bizden ayrılan bizi çok üzen bizi kandırmış hissettiğimiz daha başka bir söz söylerim de ayıp olur bir milletvekilinin bizden seçilip, yani zamanını daha en azından yani onun şekil şartlarını yerine getirmeden koşa koşa AK Parti’ye geçip, AK Parti tarafından alınıp Eskişehir’e belediye başkan adayı gösterilmesi mümkün olur muydu? Hele Meral Akşener’in Genel Başkan olduğu bir siyasi partide. Anlaşma olsaydı tekrar söylüyorum anlaşma olsaydı böyle bir şey olabilir miydi? Basbayağı şahsıma hakarettir. Çünkü bu arkadaşımız temayül ile gelmiş. Demokrasiye uymuşuz, koymuşuz. Hadi ben koysam zaten kendi kendimi hiç affetmezdim. Affetmediğim gibi bazı konularda… Ama temayül ile gelmiş hadi beni de geçin, sizi de geçin; ya oradaki insanların, üyelerin kandırıldığı bir sistemden bahsediyorum. İnanıyorum ki Eskişehir dümenci bir insanı da seçmeyecektir! Demek ki biz kimseye yanlamıyoruz ama yahu nasıl bir dünya bu? Her iki tarafın da argümanları aynı. Yani birini arıyorsunuz, resmi olarak bu ülkenin Cumhurbaşkanını, iki ilgili bakanını arıyorsunuz; eyvah eyvah… Neler oldu, neler bitti? Bunların her birini ahlaksızlık görüyorum ve gereğini yapmayan namerttir. İstediğiniz kadar zırlayın, istediğiniz kadar bağırın, çağırın; hür ve müstakil olarak gidip, bu ülkede üçüncü yolu açıp, bu milletin sesi olacağız. Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız! Çünkü bizim hür ve müstakil olmamız bazı şeyleri açığa çıkardı. Hani her konuda biz suçluyduk? El sıkışın kardeşim. Dürüst açık bir şekilde DEM’le el sıkışın. Sizin elinizi tutan mı var? Hemen el sıkışın, hemen bütün her yeri alın. Bizim seçmenimiz de mademki cebinizde duruyor, bu da millete büyük bir hakarettir, hadi bakalım el sıkışın, her yeri alın. Görelim bakalım neymiş dünya?

ŞİKAYET EDEREK YÖNETEMEZSİNİZ: Irak’ta bölgesel yönetimle görüşüyorsunuz o zaman neden bu konuda adım atmaları için kesin ve net bir dille uyarıda bulunmuyorsunuz? Aynı şekilde Suriye’nin kuzeydoğusunda PKK varlığının ortadan kaldırılması için neden tüm imkanlarınızı kullanmıyorsunuz? Neden bir taraftan Rusya’nın bir taraftan ABD’nin PKK-PYD varlığını kabul eden politikaları konusunda net bir tavır koyamıyorsunuz? Terörle mücadeleyi suçlu arayıp şikayet ederek yönetemezsiniz!

İKTİDAR ANAYASA'NIN ÇİĞNENMESİNE GÖZ YUMUYORSA...: Yargıtay 3. Dairesi'nin AYM'yi alenen yok saydığı bir ortamda, eğer ki iktidar Anayasa'nın çiğnenmesine göz yumuyorsa, gayrı meşruluktan siyasi çıkar elde etmeye çalışıyorsa, ortaya çıkan anayasal devlet krizine engel olamıyorsa o zaman yetkiyi aldığı milletine karşı sorumluluğunu yerine getiremiyor demektir. 

MADEM BU ÇOCUKLAR KAYIP DEĞİL, NEDEN AİLELERİN BUNDAN HABERİ YOK: Kahramanmaraş’ta Yeşilada Apartmanı’nda yaşayan 6 yaşındaki Talha Demirel nerede? Ebrar Sitesi’nde yaşayan Alya Kılınç nerede? Antakya Rönesans Rezidans’ta yaşayan  3 yaşındaki Mustafa Kemal Koşar, 1 yaşındaki Mehmet Akif Koşar nerede? Adıyaman’daki Arzıklar Apartmanı’nda yaşayan 9 yaşındaki Muhammed Enes Demir nerede? 7 yaşındaki ikiz kardeşler Elif ve Esma Yapar, 17 yaşındaki şükran Yapar nerede? Deprem bölgesinde toplamda bine yakın çocuğun kayıp olduğu iddiası var, sadece deprem mağdurları ve kayıp yakınlarıyla dayanışma derneğine 142 kayıp çocuk başvurusu yapılmış. Madem bu çocuklar kayıp değil, neden ailelerin bundan haberi yok? (HABER MERKEZİ)