Aksaray'da 65 yaş üstüne ücretsiz taşıma haberi: 'Alınan karar yok'

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, 65 yaş üstünün minibüslerde ücretsiz taşınmasının son bulacağına ilişkin çıkan iddiaları reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, 'kentte 65 yaş ve üstü yolcuların ücretsiz taşınması uygulaması için 15 Ekim tarihinden itibaren bir düzenleme kararı alındığı' haberlerine yönelik açıklama yaptı. Öztürk, konunun yanlış anlaşıldığını ifade etti.

'ALDIĞIMIZ BİR KARAR YOK'

Öztürk, açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ve kentte 65 yaş üstünün ücretsiz taşınması uygulanmasının kaldırılmasına ilişkin bir karar almadıklarını söyledi. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin uygulamanın kaldırılmasıyla ilgili bir çalışma yürüttüğünü ve iktidarla görüşmelerin devam ettiğini ifade eden  Öztürk, şunları söyledi: “Gazeteci arkadaşlar sordular ama o açıklama çok yanlış anlaşıldı. Bizim Türkiye Halk Otobüsçüler Birliği yönetimi, büyükşehirlerle birlikte bir toplantı yaptı. Orada da yaşadığımız sorunların yanında 65 yaş üstü çok külfet getirdiği için halk otobüslerine binişlerinin ücretli olması için bir teklif verdi. Gazi ve şehit yakınlarına bir şey demiyoruz, onlar aynı şekilde ücretsiz binmeye devam edecekler. Ancak bizim oda olarak aldığımız bir karar yok, üst kuruluşumuz öyle bir karar alırsa o da Türkiye genelinde geçerli olur. Şu an üst kuruluşumuzun hükümetle görüşmeleri var ve anlaşma durumu da var. Duyduğumuza göre de meclis açıldığında bu konu görüşülecek. 15 Ekim’de de 65 yaş üstünün ücretsiz binişlerinin iptal edileceği gibi bir durum da yok.”

'BELKİ GENEL MERKEZİN KARARINA UYMAYIZ'

Maliyetlerin kendilerini kurtarmadığını da ifade eden Öztürk, 65 yaş üstünün toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanmasına da karşı olduğunu söyledi. Öztürk, “Şu an zaten ücretler bizi kurtarmıyor. Esnaf arkadaşlarımız bir gün çalışıp bir gün yatıyor. Yüzde 40 engelli raporu alan ve 65 yaş üstünün ücretsiz binmelerine ben karşıyım. Belki genel merkezle hükümetle yaptığı görüşmede 65 yaş üstünün ücretsiz binmesine devam kararı alacaktır ama bakarsınız biz buna uymayız” şeklinde konuştu.