Aksaray Valiliği: Hasan Dağı'nda volkanik hareketlilik yok

Aksaray Valiliği, Niğde'deki depremin ardından Hasan Dağı'nda volkanik hareketlilik tespit edilmediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aksaray Valiliği, Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğünde depremin ardından, sosyal medyada yer alan iddialarla ilgili açıklama yaptı ve Hasan Dağı'nda herhangi bir volkanik hareketlilik olmadığını belirtti.

Niğde'nin Bor ilçesinde saat 13.27'de deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin yerin 7 kilometre derinliğinde 5.3 büyüklüğünde gerçekleştiğini duyurdu.

Sosyal medyadaki iddiaların ardından yazılı açıklama yapan Aksaray Valiliği, Hasan Dağı'nın 2020 yılındaki depremin ardından sensörlerle takip edildiğini ve bugünkü depremin ardından volkanik hareketlilik tespit edilmediğini aktardı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aynı bölgede 2020 yılında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremden sonra TÜBİTAK kapsamında desteklenen proje ve AFAD desteği ile Hasan Dağı ve TGFZ (Tuz Gölü Fay Zonu) toplam 5 GPS istasyonu ve farklı sensörlerle birlikte Hasan Dağı 'anlık' olarak takip edilmektedir.

25 Şubat 2023 tarihinde Niğde Bor'da meydana gelen depremde Hasan Dağı'nda bulunan istasyonlar tarafından da kaydedilmiştir. Mevcut bulgular ışığında şu anda volkanik hareketlilik ile ilgili tarafımıza ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değildir. Ayrıca meydana gelen depremin ardından ekiplerimiz, ilimiz genelinde alan tarama faaliyetlerini tamamlamış olup, herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır." (HABER MERKEZİ)