Akrabalarını işe alan kayyım 'yola devam' ediyor: AK Parti meclis üyesini işe aldı

Oğlunu işe alan, eşinin kardeşini Başkan Yardımcılığına getiren Diyarbakır Bağlar Belediyesi kayyımı Hüseyin Beyoğlu, bu kez de AK Parti Bağlar Kadın Kolları Başkanı Kızoğlu’nu işe aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin 31 Mart 2019’da yüzde 71 oyla kazandığı Bağlar Belediyesine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından atanan kayyım Hüseyin Beyoğlu yakınlarını ve tanıdıklarını belediyede işe almaya devam ediyor.

MA'nın haberine göre, geçtiğimiz haftalarda oğlu Mustafa Beyoğlu’nu işe alan, eşinin kardeşi Deniz Gürdeğir'i de Başkan Yardımcılığına getiren Beyoğlu, bu kez de AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Güzel Kızoğlu’nu belediyeye işçi olarak aldı.

BAKANLIĞIN CEVABINI BEKLEMEDİ

Beyoğlu’nun 19 Aralık 2023’te tarihli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderdiği, açıktan atamaya izin verilmesi konulu yazı ile Güzel Kızoğlu'nu Özel Kalem Müdürlüğü’ne atamak istedi. Bakanlıktan cevap beklemeyen Beyoğlu, Kızoğlu'nu Belediye Personel Limited şirketinde işe başlattı.

Kızoğlu’nun işbaşı yapması için dört gün önce (14 Mart) meclis üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi. Beyoğlu hakkında, yolsuzluk, rüşvet, kayırmacılık gibi çok sayıda suçtan açılmış ve devam eden dava bulunuyor. 

 

(EKONOMİ SERVİSİ)