AKPM, Rusya’yı terörist rejim ilan etti: CHP’li Çeviköz çekimser kaldı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Rusya’yı ‘terörist rejim’ olarak tanımlayan karar aldı. Teklife çekimser oy kullanan CHP’li Ünal Çeviköz, “Oldukça kafa karıştırıcı bir rapordu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna ile çatışma halinde olan Rusya’yı “terörist rejim” ilan eden karar aldı ve bunu yapan ilk uluslararası kurum oldu.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını kınayan AKPM, Ukrayna ile dayanışma çağrısı yaptı ve Rusya’nın Doğu Ukrayna’daki dört bölgeyi referandum sonucu ilhak etmesinin meşru olmadığını savundu.

Oylamaya katılan 100 parlamenterden 99’u karar lehine oy verirken, sadece CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili, emekli büyükelçi Ünal Çeviköz çekimser oy kullandı.

ÇEVİKÖZ: KAFA KARIŞTIRICI BİR RAPORDU

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı ise Rusya’ya “terörist rejim” diyen kararı destekledi ve destekler nitelikte oy kullandı.

Karara çekimser yaklaşan ve bu yönde oy kullanan CHP’li Çeviköz, konuya dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Oldukça kafa karıştırıcı bir rapordu. Değişikliklerin hiçbiri önümüze uygun şekilde gelmedi. Son dakika birçok sözlü düzeltme kafa karışıklığımı daha da artırdı. Kesinlikle Ukrayna’yı destekliyorum ve Rus saldırganlığını kınıyorum. Hayır oyu vermedim, tepkim karışıklığa oldu” ifadelerini kaydetti. (DUVAR)