AKM’ye Rusya’dan ‘En İyi Konser/Tiyatro Mekanı' Ödülü

Atatürk Kültür Merkezi, Rusya BraVo Ödülleri'nde 'En İyi Konser/Tiyatro Mekanı' ödülü aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Rusya BraVo Ödülleri'nde 'En İyi Konser/Tiyatro Mekanı' ödülüne layık görüldü. Bu yıl altıncısı düzenlenen BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödül Töreni, Rusya'nın başkenti Moskova'da, Tarihi Bolşoy Tiyatrosu Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Başkent Moskova’da Bolşoy Tiyatrosu (Büyük Tiyatro) Uluslararası 6. BraVo Profesyonel Müzik Ödülü töreni düzenlendi. Programa çok sayıda yerli ve yabancı sanatçının yanı sıra yetkililer ile Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve eşi Betül Aksoy Bilgiç de katıldı. AKM’ye verilen BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödülü’nü, merkez adına Büyükelçi Bilgiç aldı.

Rusya'da altı yıldır düzenlenen BraVo Ödülleri'nde farklı ülkelerden sanatçılar, orkestra şefleri ve kurumlar başarıları için Golden 'BraVo' heykelleri ile ödüllendiriliyor. AKM, bu yılın ödül töreninde 'En İyi Konser/Tiyatro Mekanı' kategorisinde aday gösterildi ve ödüle layık görüldü.

29 EKİM 2021' KAPILARINI YENİDEN SANATSEVERLERE AÇTI

Atatürk Kültür Merkezi, önceki mimarisine selam gönderen yeni yüzüyle 29 Ekim 2021 tarihinde kapılarını yeniden sanatseverlere açtı. Atatürk Kültür Merkezi; gelişmiş bir teknolojik donanımla tasarlanan AKM Türk Telekom Opera Salonu, AKM Tiyatro Salonu, AKM Galeri, AKM Çok Amaçlı Salon, Müzik Platformu, Kayıt Stüdyosu, Çocuk Sanat Merkezi, AKM Kütüphane ve AKM Yeşilçam Sineması ile bünyesinde yer alan restoran ve kafeleriyle toplamda 95 bin metrekare alanda İstanbul’un merkezinde konumlanıyor. AKM 2021’deki açılışından bugüne kadar 3123 etkinliğe ve 2 milyon 700 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.