Akkuyu Nükleer Santrali'nde kimya analiz laboratuvarı açıldı

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde üretim aşamasında su kontrolü sağlamak ve ekipman yıkama işlemi yapmak üzere hazırlanan kimya laboratuvarı devreye alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında, nükleer santralin işletilmesinde kullanılacak yüksek hassasiyetli su kontrolünü sağlamak ve güç ünitelerinin devreye alınmasına hazırlık aşamasında ekipman yıkama işlemlerini yapmak üzere bir kimya laboratuvarı devreye alındı.

DHA'nın haberine göre Akkuyu NGS’nin Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh şu bilgileri verdi: 

“Bu laboratuvar, Türkiye Cumhuriyeti’nde bu işleve sahip ilk laboratuvardır. Laboratuvarda, NGS kaynak ve yıkama suyunun kalite göstergelerinin doğrudan inşaat sahasında günde 24 saat izlenmesini sağlayacak gelişmiş ekipmanlar kullanılmaktadır. Laboratuvar uzmanları şimdiden, ilk güç ünitesinin devreye alınmasına hazırlık olarak Akkuyu NGS’nin teknolojik sistemlerinin ekipman ve boru hatlarının yıkanması için gerekli olacak tuzdan arındırılmış suyun kimyasal analizini yapıyorlar. Laboratuvarda hem deneyimli Rus mühendislerin hem de bilgi, deneyim ve modern kimyasal izleme teknolojilerini benimseyen genç Türk uzmanların çalıştığını da belirtmeliyim.” (HABER MERKEZİ)