Akıncı kararındaki görüntüler: 'Adil Öksüz üsteydi'

Akıncı Üssü davasının gerekçeli kararında, darbe girişimini yönetmekle suçlanan Adil Öksüz'ün üste olduğunu gösterdiği belirtilen kamera kayıtları da yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 12 Temmuz'da gerekçeli kararı tamamlanan Akıncı Üssü darbe girişimi davasının delilleri arasında Adil Öksüz'e ait olduğu belirtilen görüntüler de yer aldı.

Gerekçeli kararda yer verilen görüntü döküm belgesine göre Öksüz, 15 Temmuz gecesi Ankara'da pilotların talimat aldığı 143. Filo Komutanlığı'nın güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Darbe girişiminin başarısızlığa uğradığını anlayan Öksüz'ün, 16 Temmuz sabahı saatler 11.02'yi gösterdiğinde "Jandarma Genel Komutanlığı mahrem imamı" olduğu belirtilen Nurettin Oruç ile Öğretmen Gazinosu'nun önünde görüldüğü ifade edildi. Belgede, kısa bir süreliğine burada kalan Öksüz ve Oruç'un, daha sonra bir grup darbeci asker tarafından uğurlandığı yazıldı.

AA'nın haberine göre Öksüz'ün Akıncı Üssü'nden firar etmeden önceki son görüntülerine ilişkin "görüntü döküm belgesinde" şu ifadelere yer verildi:

"Öğretmen Gazinosu kapısının önünde büyük bir kalabalığın toplandığı, sivil kıyafetli olarak sanık Adil Öksüz'ün, elinde el çantası ve bir valizle kapı önündekilerle konuştuğu, sanık Nurettin Oruç'un elinde el çantasının bulunduğu, kapı önündeki kalabalık askeri grubun sivil imamları Öğretmen Gazinosu'ndan uğurladıkları, onların peşinde bir anda Öğretmen Gazinosu'nun boşaldığı anlaşılmaktadır."

Görüntü döküm belgesine göre, Akıncı'daki güvenlik kameralarına 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski orgeneral Akın Öztürk de yansıdı.

Öztürk'ün saat 11.12'de, yanında koruması ve emir astsubayı ile Öğretmen Gazinosu'nun yanındaki odaya geçtiği, bir süre sonra odadan çıkan Öztürk'ün eski tuğgeneral Kubilay Selçuk ve eski tuğamiral Hakan Evrim'in de arasında bulunduğu darbe sanıklarıyla konuştuktan sonra filodan ayrıldığı ifade edildi.