Akif Beki yazdı: Davutoğlu ve Babacan nasıl hain oldu?

Karar yazarı Akif Beki, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'la ilgili sözlerini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Recep Tayyip Erdoğan'ın eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için kullandığı "Nasıl bir ihanetin içinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım. Onlar o makamlara layık oldukları için gelmediler, o makamlara getirildiler" ifadesini köşesine taşıdı. 

Uzun yıllar AK Parti'de üst düzey siyaset yapan iki isim daha sonra ayrı ayrı partiler kurarak 'muhalefet cephesi'nde yollarına devam etmeyi tercih etti.

 Beki'nin yazısından öne çıkan bölüm şöyle: 

"Dikkat edin, hep verilen 'makam'dan söz ediyor, 'görev'den değil. Oysa zehir zemberek bir notla Hazine ve Maliye Bakanlığından ayrılan Berat Albayrak hakkında, çok farklı konuşuyordu" diyen Beki, şöyle devam etti:

"Erdoğan, ekonomi yönetimindeki performansını överek Albayrak’ı, eleştirilere karşı şöyle savunmuştu:

'Bu mücadelenin ön safında Berat Bey yer almıştır. En büyük talihsizliği, damat sıfatının bu alanlardaki birikimi, gayretinin önüne geçirilmiş olmasıdır. Herhangi bir siyasetçi olarak bu işleri yapsaydı, kendisiyle ilgili değerlendirmelerin daha objektif olabileceğini düşünüyorum.'

Yani Berat Albayrak, damat olduğu için değil, ehliyet ve liyakatinden dolayı o göreve getirildi ve görevini de layıkıyla yaptı. Peki Davutoğlu ile Babacan, layık değildilerse hangi vasıflarından dolayı o 'makam'lara getirildiler?

Ve bir yararları yoktuysa, neden onca yıl orada tutuldular? Milletin emanetine ihanet boyutu ne olacak?

Üstelik koca memlekette, layık hiç kimse yok muydu ki göreve onlar seçildi? Tek kriter lidere sadakat, iradesine kayıtsız şartsız bağlılık ve itaatse Berat Bey’e tanınan ayrıcalık, nereden geliyor? (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI