Akif Beki: Sabah, A Haber, Yeni Şafak filan benden duymuş olmasın ama...

Karar yazarı Akif Beki, karne hediyesi et haberine tepki gösterenlerin derdinin yoksulluk olmadığını belirtti, "bakalım hayvan ithalatına tepki haberlerine el atıp neresini düzeltecekler!" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- "Karne hediyesi olarak annem et aldı" haberi üzerine muhabirin işten çıkartılması ve kanalın özür dilemesi ile gelişen tartışmalara Karar yazarı Akif Beki de katıldı. İktidarın yoksulluğu değil, yoksulluğun yüksek sesle söylenmesini engellemeye çalıştığını belirten Beki, "Yoksullukla mücadeleleri; 'şikayet etme şükret, ahlanma oh çek, et deme tablet de, olmadı pirzola de' düzeyinde sürüyor." diye yazdı.
Akif Beki'nin "'Et' dememiş 'tablet' demiş" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Karne hediyesi et haberini, çocuğun annesiyle kasaba güya düzelttirdiler. Zaten ailenin evi ve arabası da varmış, fakir değillermiş.

E zaten halkın yoksullaşması denen şey de bu ya; evi ve arabası olup eskiden fakir sayılmayan kesimler bile artık canları çekince et yiyemez hale geldi. Alım güçleri düştü.

Yine de bizde yoksulluk yok, herkes istediğini yiyebiliyor, aç ve açıkta kalan Hans'la George kendi derdine yansın madem...

Ankara Kızılay'da, Et ve Süt Kurumu marketinin önünde gün aydınlanmadan sıraya girip bir kilo ucuz et, kıyma için saatlerce bekleyenlerle ilgili haberi, bakalım nasıl düzeltecekler?

Et ve Süt Kurumu, pahalı olmayan et fiyatlarını düşürmek için durup dururken Macaristan'dan kasaplık hayvan ithal ediyor. Ramazan'a hazırlık, iftarda yenebilsin diye. Yerli ve milli çiftçi temsilcileri de 'Macar çiftçisini ihya edeceğinize kendi çiftçinizi ihya etseniz ya' diye söyleniyor.

Sabah, A Haber, Yeni Şafak filan benden duymuş olmasın ama besiciler, infial içinde. Bakalım, hayvan ithalatına tepki haberlerine el atıp neresini düzeltecekler!" (YAZININ TAMAMI)