Akif Beki 'istifa'yı eleştirdi: 'Allah, ezan, bayrak'la alakası ne!

Akif Beki, Cumhurbaşkanı danışmanı Korkmaz Karaca'nın istifa notunu eleştirdi. Beki "Bazı ağızlara yakışan, bazılarına yakışmıyor işte" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı danışmanı Korkmaz Karaca'nın istifa notunun "Allah yar ve yardımcımız olsun" diye bittiğini söyleyerek, "Karaca; Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu ile AK Parti MKYK üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı'ydı. Tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Tabii bu jargon, her ağızda bir durmuyor. Berat Albayrak da Hazine ve Maliye Bakanlığına, benzer bir mesajla veda etmişti. "Cenab-ı Allah sonumuzu hayreylesin" şeklindeydi. Bazı ağızlara yakışan, bazılarına yakışmıyor işte." diye yazdı.

'Karışık işler' üstünde yakalananların aynı klişelere başvurduğu değerlendirmesinde bulunan Beki, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta'ya bir pazarcı kadın; "sizden pazarcı memnun değil, kimse memnun değil" demişti. Şahin'in, bu tepkiyi savuşturma biçimine hala şaşıyorum. Başka bir söylemle; ikna edemese bile şikayetini dikkate aldığını hissettirebilirdi.

Oysa şu minvalde bir ajitasyonla bastırmaya kalktı: "Bu vatan, bu toprak şehitler ile elde edildi... Bu vatanı, bu toprakları şehitlerimizin kanı ile aldıysak eğer; bu vatanı, bu toprağı öyle kolay kolay kimseye teslim etmeyeceğiz." Halinden şikayet eden dış güçtü, işgal kuvvetiydi sanki."

Beki yazının devamında "Olur olmaz durumlarda arkasına saklananlar; "ezan susmaz, bayrak inmez" sloganını da böyle yıpratmadı mı!" diye ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI