Akhisar Çevre Derneği: Maden tesisinin Polat Türkmen'le ilgisi yok

Akhisar Çevre Derneği, Akhisar'da yapılacak "Kuvars Kum Ocağı Yıkama Eleme Tesisi ve Altın Maden Ocağı" projesini hazırlayan ismin AK Parti Zonguldak eski Milletvekili Polat Türkmen'in oğlu Cafer Türkmen olduğu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Dernek tarafından yapılan yeni açıklamada konu hakkında yanlış bilgi edinildiği ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Akhisar'ın Sazoba ve Beyoba Mahalleri'nde ÇED süreci devam eden kuvars kum ocağı yıkama eleme tesisi ve altın madeni projelerinin eski AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen'in oğlu Cafer Türkmen tarafından gerçekleştirildiği iddiası yalanlandı.

Geçtiğimiz günlerde konu hakkında açıklama yapan ve projenin Türkmen ile bağlantılı olduğunu öne süren Akhisar Çevre Derneği'nden yeni bir açıklama geldi. Dernek Başkanı Erdan Boşnak tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi: "16 Eylül günü yaptığım açıklamalar çerçevesinde 'Genç Indiana Jones dizisinin çekildiği alana altın madeni ve kum ocağı yapılacak' şeklinde bir haber yapıldı. Beyoba Sazoba ovasındaki kum ocakları ve maden arama projesi ile ilgili bir haberdi. Burada projeyi hazırlayan Cafer Türkmen'in eski AKP milletvekili Polat Türkmen'in oğlu olduğu şeklinde bir açıklamam oldu. Ne yazık ki bu hatalı bir bilgidir. Polat Türkmen'in Cafer Türkmen’le hiçbir ilgisi yok. Bu konuda bir şekilde yanıldık. Polat Türkmen'in bizzat kendisini arayarak konuyla ilgili özürlerimizi ilettik."