Akdeniz'den ittifak açıklaması: Çok verimli bir görüşme sağlandı, 1-2 güne kadar yazılı açıklama gelecek

İttifak toplantısının verimli geçtiğini söyleyen EMEP Genel Başkanı Akdeniz, "Güçlü bir halk hareketini hedefliyoruz. Bu çerçevede görüş birliği var. 1-2 güne kadar yazılı açıklama da gelecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üçüncü ittifak görüşmelerinde yer alan Emek Partisi'nin (EMEP) genel başkanı Ercüment Akdeniz, 1-2 gün içinde yazılı açıklama yapılacağını söyledi. 

EMEP, Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri, HDP, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) temsilcileri, ittifak görüşmeleri için bugün Ankara'da bir araya geldi.

Rusya'nın Sesi FM'den Atilla Güner'e konuşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, toplantı ve ittifak görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

'ÇOK VERİMLİ BİR GÖRÜŞME OLDU'

Toplantının HDP'nin davetiyle gerçekleştiğini hatırlatan Akdeniz, "Görüşme beklediğim gibi geçti. Çok verimli bir görüşme sağlandığı ve fikir alışverişi olduğu yönünde. Sol Parti katılmayacağını ifade etmişti ve toplantıda yer almadı ama onun dışında davet edilenler yer aldı" dedi.

"Türkiye'nin özellikle yakın ve orta vadede, içerisinden geçtiği bu türbülansla ilgili nasıl bir mücadele programı oluşturabiliriz gibi görüş alışverişi gerçekleşti" diyen Akdeniz, "Zaman içerisinde bunun daha da ilerletilmesi için sistematik hale gelmesi, periyodik toplantıların gerçekleşmesi yönünde de görüş birliği var ki bu çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

'BİRLİK VE UZLAŞMA SORUNUMUZ YOK'

Partilerin uzun zamandır görüştüğünü söyleyen Ercüment Akdeniz, "Bizim için halkın acil talepleri için yan yana gelmek elzemdir. Bizim birlik ve uzlaşma sorunumuz yok. Halk gerçekten güçlü bir merkez istiyor" diye konuştu.

Sadece seçim ittifakı değil bir mücadele programı ortaya koymak istediklerini dile getiren Akdeniz, "AK Parti’den güçlü bir kopuş var, halkın tek adam zihniyetinden kurtulma niyeti var ama Millet İttifakı'nın da Türkiye'yi düzlüğe çıkaracağından ciddi endişeleri var. Seçime daha çok var ki halkın temel geçim dertleri var. Demokratik özgürlükler, seçim ve sandık güvenliği gibi temel sorunlar ve bütün bunları kapsayan bir mücadele programı ortaya koyamazsak eğer sadece sandık bazlı tartışmalarla bu işe başlamak zaten bizim gibi partilerin yapısına uygun değil" dedi.

'GÜÇLÜ BİR HALK HAREKETİNİ HEDEFLİYORUZ'

Partilerin programları ve mücadele anlayışlarının farklı olduğunu belirten Akdeniz, "Ama şu an sendikalar ve meslek örgütlerini ve aydınları da dahil etmek üzere çok güçlü bir halk hareketini hedefliyoruz. Bu çerçevede bir görüş birliği var. Bu çok değerli. Bu kadar partinin 'Evet, biz bu konuda anlaşıyoruz' demesi çok değerli ve yeni bir şey" şeklinde konuştu.

Toplantıyı umut verici olarak değerlendiren Akdeniz, şunları söyledi:

"1-2 güne kadar bir yazılı açıklama da gelecek. 'Biz teşekkür ederiz, biz kendi adacığımıza dönüyoruz' diyen herhangi bir yapı olmadı. Ama uzlaşmadan kastımız da 'Her şeyi bir kenara bırakıp sandığı konuşalım' da değil. Toplantılar serisi olgunlaşmayı daha da ileri götürecektir bunun için de elimizden geleni yapacağız. Bu başlangıç toplantısıydı ve umut vericiydi."