Akdeniz: Üçüncü bir blok mutlaka oluşturulmalı

EMEP Genel Başkanı Akdeniz, emekçilerin Cumhur ya da Millet İttifakı'na mecbur olmadığını belirterek, "Merkezinde işçi sınıfının olduğu üçüncü bir seçenek mutlaka ortaya çıkmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Çorum’da düzenlenen 'Türkiye nereye gidiyor, ne yapmalı?' konulu konferansa katıldı.
"Eski MİT’çi Mehmet Eymür ne oldu da konuşmaya başladı?” diye soran Akdeniz, devlet içinde bulunan kontra güçlerin çatışmaya başladığını belirterek, siyasi iktidarın OHAL koşularında seçime gitmek istediğine işaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta yapılmak istenen linçin AK Parti grup toplantısında izlettirildiğini hatırlatan Akdeniz, bu durumun değişim için devrimci dönüşümün gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Mehmet Eymür’ün, "Temiz adamlar bizim işimize yaramaz" dediğini hatırlatan Akdeniz, “Mehmet Eymür, Abdullah Çatlı ve Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’a güvenmediklerini söylüyor. Bunların bazı operasyonlara katıldığını söylüyor. Gladyo denen yapıyı itiraf ediyor. Maraş, Çorum, Sivas katliamları... Gladyo dedikleri yapı böyledir diyerek devletin içindeki gladyoyu itiraf ediyor. Bu da gösteriyor ki gladyo devletin ta içerisinde” dedi.

‘YÖK KAYYUM ATAMA MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ’

Öğrencilerin kendi sınıf başkanlarını seçebilirken, akademisyenlerin kendi rektörlerini dahi seçemediklerini anlatan Akdeniz, YÖK'ün 'kayyum atama merkezi'ne dönüştüğünü, 12 Eylül rejiminden daha katı bir rejimin oluşturulduğunu vurguladı.

Konuşmasının devamında ittifaklar sorununa da değinen Akdeniz, bir tarafta tamamen gerici bir Cumhur İttifakı’nın, onun karşısında ise içerisinde CHP’nin de bulunduğu sağ partilerden ve AK Parti’den kopan kimi partilerden oluşan bir Millet İttifakı’nın bulunduğunu belirterek, emekçilerin iki seçenekten birine mecbur olmadığını, merkezinde işçi sınıfının olduğu üçüncü bir seçeneğin mutlaka ortaya çıkması gerektiğini söyledi.

EMEP Çorum İl Örgütü tarafından Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen “Türkiye nereye gidiyor, ne yapmalı?” konulu toplantıya CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, HDP İl Başkanı Şeref Karataş ve MYK Üyesi Veli Saçılık, Belediye-İş Şube Başkanı Mehmet Şen, Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ekber Beyaz, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Özdel, Halkevleri temsilcileri, yöre ve köy dernekleri temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.