Akbaşoğlu: Üniversite öğrencileri için af çalışması başlattık

Lisans ve doktora öğrencilerini de kapsayan öğrenci affı için çalışma başlattıklarını açıklayan AK Partili Emin Akbaşoğlu, "Temmuz ayından önce teklife dönüşecek" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, üniversite öğrencileri için af çalışması başlattıklarını açıkladı. Akbaşoğlu, "Lisans ve doktora öğrencilerini de kapsıyor. Temmuz ayından önce teklife dönüşecek" dedi.

Akbaşoğlu'nun ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan öğrenci affına ilişkin bir açıklama geldi. Özvar, "Yükseköğretim Kurulu, Türkiye'deki yüksek öğretim alanı içine giren milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konularda duyarsız kalamaz, bu konudaki bilgisini, görgüsünü ve tecrübesini mutlaka paylaşır" dedi. 

Prof. Dr. Özvar şunları kaydetti:

"Tabii sizlerin de gayet iyi bildiği gibi öğrenci affı olup olmayacağı konusunda yetkili merci Meclis. Meclis, milletvekilleri ve ilgili siyasi partilerin görüşleri çok önemli. Yükseköğretim Kurulu olarak bize Meclis'ten yapılacak herhangi bir çağrıya kulak vermek, yüksek öğretimin bugüne kadarki aflarla alakalı tecrübesinin Meclis'teki vekillerimizle, siyasi partilerle paylaşmak için hazırız. Yükseköğretim Kurulu, Türkiye'deki yüksek öğretim alanı içine giren milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konularda duyarsız kalamaz, bu konudaki bilgisini, görgüsünü ve tecrübesini mutlaka paylaşır. Bunu yaparken de elbette ki sistemin dışında şu an kalan öğrencileri, eğitim öğretim kalitesini dikkate alır ve buna ilişkin bir çalışma yapar. 'Yapacağımız çalışma elbette ki yüksek öğretimin gelecekte alacağı istikametle, üniversitelerimizin eğitim-öğretim meşgalesiyle çok yakından alakalıdır' diye düşünüyorum. Öğrenci affı konusunda da artık bildik, konvansiyonel, alışılmış yöntemlerin ötesinde öğrencilerin üretkenliğini, öğretim elemanlarının gayretlerini ve üniversitelerin elbette ki bu konudaki içinde bulunduğu eğitim-öğretim düzeyini dikkate alarak bir çalışma yapılacaktır." (HABER MERKEZİ)