Akbank'tan bayram ikramiyesi kararı: Dava açanlara yatmadı

Akbank, bir süredir ödemediği bayram ikramiyelerini toplu olarak dün itibariyle emekli personelinin hesabına yatırmaya başladı. Ancak sandık ikramiye için daha önce dava açan emeklilere ödeme yapmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akbank'tan Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı ikramiyeleriyle ilgili açıklama geldi. 

Paramedya'da yer alan habere göre, Akbank'ın emeklilerle ilgili aldığı kararı bankanın sosyal güvencesi olan Aksandık duyurdu. Uzun bir süredir Akbank emeklilerinin verdiği hukuki mücadele sonuç verdi ve Akbank emeklileri, geçmiş dönem bayram ikramiyelerini faiziyle birlikte alacak. Konu ile ilgili olarak Akbank emeklilerinin sosyal güvencesi Aksandık’tan yapılan açıklama şöyle denildi:

"Değerli emeklilerimiz, sandığımız 2018-2022 yıllarına ilişkin bayram ikramiyelerini geriye dönük yasal faizleriyle birlikte siz kıymetli emeklilerimize ödeme kararı alınmıştır. SGK uygulamasına paralel olarak önümüzdeki dönemlerde de bu uygulamaya devam edilecek olup, birikmiş ödemelerin ekim ayı sonuna kadar yapılması planlanmaktadır."

AKBANK, DAVA AÇAN EMEKLİLERE ÖDEMEYİ YAPMADI

Akbank Tekaüt Sandığı, bir süredir ödemediği bayram ikramiyelerini toplu olarak dün itibariyle emekli personelinin hesabına yatırmaya başladı. Ancak sandık ikramiye için daha önce dava açan emeklilere bu ödemeyi yapmadı. Konu ile ilgili olarak alınan bilgiye göre, daha önce tüm emeklilere yasal olan bayram ikramiyesinin toplu olarak çarşamba günü ödeneceğini bildiren sandık, dün sadece dava açmayanlara ödeme yaptı. Sandık yetkilileri, dava açanlara ikramiyenin neden ödenmediğini açıklamadı.