Akaryakıt istasyonlarında zam kuyruğu

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak zam öncesi İstanbul, Çanakkale ve Kocaeli'de sürücüler akaryakıt istasyonlarına akın etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da sürücüler akaryakıt istasyonlarına akın etti. Sürücüler, akaryakıt fiyatlarına gece yarısı gelecek zam öncesi istasyonlara akın etti.

Bazı sürücüler araçlarının depolarını tamamen doldururken, bazıları ise belli miktarda yakıt aldı. Sürücüler bazı akaryakıt istasyonlarının satış yapmayarak stokçuluk yaptığını iddia etti.

'VATANDAŞ BU ZAMLARIN ALTINDAN NASIL KALKACAK'

Çanakkale’de de sürücüler, zam uygulamasından önce akşam saatlerinde akar yakıt istasyonlarında akaryakıt ve otogaz kuyruğuna girdi. Sürücüler son bir hafta içinde üçüncü kez yapılan zamma tepki gösterdiler.

Çanakkale'de sürücüler zam geçerli olmadan önce araçlarının depolarını doldurmak için kuyruğa girdi. 

Birkaç ay öncesine kadar benzinin neredeyse üçte bir fiyatına satılan otogaz ile benzin arasındaki farkın iyice kapandığını dile getiren vatandaşlar, zamların "halkın belini iyice büktüğünü" ifade ettiler. Akaryakıt ile birlikte temel ihtiyaç malzemelerine de yakında büyük bir zam olacağını tahmin ettiklerini söyleyen sürücüler, “Vatandaş bu zamların altından nasıl kalkacak” dediler.

Zamlı tarife geçerli olmadan önce Kocaeli'deki istasyonlarda da yoğunluk ve kuyruk oluştu.

Etiketler akaryakıt kuyruk zam