Akademisyenlerden Arel Üniversitesi'ne: Hakkımızı verin

Arel Üniversitesi'nde çalışan akademisyenler, YÖK'ün 'Vakıf üniversitelerinde çalışan akademisyenlerle devlet üniversitelerinde çalışan akademisyenler eşit ücret alacak' kararını uygulamayan üniversite yönetimine karşı imza kampanyası başlattı: Hakkımızı verin.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni eğitim yılı başladı ancak vakıf üniversiteleri, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kararına rağmen akademisyenlerin maaşlarında düzenlemeye gitmiyor. YÖK, geçtiğimiz aylarda vakıf üniversitelerinde çalışan akademisyenlerin devlet üniversitelerinde çalışan akademisyenlerle eşit maaş almaları yönünde karar almıştı. Karar uygulanmayınca İstanbul Arel Üniversitesi'nde çalışan akademisyenler de imza kampanyası başlattı. 

'MOBBİNG, HAKARET DEVAM EDİYOR'

Akademisyenler tarafından yapılan açıklamada, söz konusu yazal düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlandığı hatırlatılarak "Arel Üniversitesi kısa çalışma ödeneğine başvurmasına rağmen dersler ve diğer eğitim faaliyetleri devam ediyor. Akademisyenler normalden daha çok çalışıp daha az kazanıyor" denildi.

Akademisyenler şöyle devam etti: "Üniversite yönetiminin, çalışanlara yönelik mobbing, hakaret ve angarya gibi baskıları devam ediyor. Geciken maaşlarını soran akademisyenlere Mütevelli Heyeti Başkanı Özgür Gözükara’nın cevabı, akademik e-mail grubuna 'Ahlaksız' diye başlayan bir tehdit mesajı yazmak oldu. Arel Üniversitesi yönetimini 7243 sayılı kanunu uygulamaya ve akademisyenlerin maaşlarını devlet üniversitelerine denkleştirmeye çağırıyoruz."

Akademisyenler imza kampanyası da başlattı.