AK Partili Yavuz: Cumhurbaşkanlığı sistemi öncesi başka, şimdi başka

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'dan 'Erken seçim yapılmazsa Erdoğan aday olamaz' iddiasına yanıt: “Sistem, kavram, kanun değişti dolayısıyla öncesi başka şimdi başka."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, erken seçim tartışmalarına ilişkin konuştu, "Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınması diye bir ihtimal söz konusu değildir" dedi. 

Yavuz Serdivan'da düzenlenen AK Parti Sakarya 74. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi'ne katıldı. 2023 seçimlerinden daha önemli bir gündemleri olmadığını belirten Yavuz şöyle konuştu:

SEÇİMLER 18 HAZİRAN 2023'TE

"2023 seçimlerine ilişkin kafalar biraz daha karışsın diye yapılmayan bir şey de yok neredeyse karşı taraftan. Öyle enteresan şeylerle karşılaşıyoruz ki insanın havsalası almıyor. Katıldığım televizyon programlarında seçimler '18 Haziran 2023'te olacak' dedim. Dediler ki 'Biz demedik mi seçimler erkene alınmazsa Recep Tayyip Erdoğan bir daha aday olamayacak. Bak bak Ali İhsan Bey de bunu ikrar etmiş oldu.' Seçimlerin 18 Haziran'da olacak olma sebebi biz değiliz, kanundur. Bunu bilmeme ihtimalleri var mı? Yok. Art niyet var. 'Recep Tayyip Erdoğan yeniden aday olabilir mi olamaz mı? Azıcık da olsa kafaları karıştıralım.' Biz böyle siyaset yapamayız."

AK Partili Yavuz, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 18 Haziran 2023'te yapılacağını belirterek, "Seçimlerin erkene alınması diye bir ihtimal söz konusu değildir. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçme nedeni akşamdan sabaha seçim olmasın, siyasi istikrarsızlıklar söz konusu olmasın diyedir" dedi.

'SİSTEM, KAVRAM, KANUN DEĞİŞTİ'

Seçimlerin erkene alınamadığı takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağına ilişkin imaj ortaya çıkartıldığını aktaran Yavuz şöyle devam etti: "Onları ürkütecek, korkutacak dahasını söylemek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız anayasa gereği önümüzdeki süreçte zaten aday olabiliyor hiçbir engel yok. Yani nereden çıkarıyorlar bilmiyoruz. Diyorlar ki 'Başkanlık sistemi gelmeden önce bir dönem yaptı, bir dönem de şimdi, iki dönem.' Sistem, kavram, kanun değişti dolayısıyla öncesi başka şimdi başka." (AA)