AK Partili vekiller: Halkımız zenginleşti

TBMM KİT Komisyonu'ndaki görüşmelerde AK Partili Nevzat Ceylan ve Kemal Çelik’in “Halkımız zenginleşti” sözleri üzerine tartışma yaşandı. CHP'li Sertel, “Millet aç, nerede yaşıyorsunuz?” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) hesap ve bilançolarının görüşüldüğü TBMM KİT Komisyonu'nda tartışma çıktı.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, dünkü görüşmede CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu CHP Grubu sözcüsü Atila Sertel, TKİ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan’a, “Ücretsiz kömür dağıtımı yapılan aile sayısı, 4 yılda 2 milyon 451 binden 1 milyon 641 bine düşmüş. Yaklaşık 800 bin aile düşmüş dört yıl içinde. Dağıtılan kömür de 2 milyon 228 bin tondan 1 milyon 492 bin tona düşmüş yani yaklaşık 1 milyon ton düşmüş. Halk giderek yoksullaşırken, ekonomik olarak büyük sıkıntı içindeyken bu yardım miktarları nasıl oldu da düştü” diye sordu.

CHP’li Sertel’in bu sorusuna AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve Antalya Milletvekili Kemal Çelik “Halkımız zenginleşti” diyerek cevap verdi.

'MİLLET YOKSULLUK İÇİNDE KIVRANIYOR'

Bunun üzerine Sertel, AK Partili vekillere tepki gösteren Sertel, şunları söyledi:

“Halkımızın zenginleşip zenginleşmediğini önümüzdeki seçimde göreceksiniz. Öyle kötü bir darbe vuracak ki halk size, muhalefet sıralarına bile sayıda azınlıkta geleceksiniz, göreceksiniz! Bakın, bunu, bugünü, bu söylemi tarihe not düşün. ‘Halk zenginleşti’ diyorsunuz. Bir milletvekiliniz çıkıyor ‘Soğan ekmek yiyin’ diyor, bir milletvekili çıkıyor ‘Aç mı var bu ülkede?’ diyor; ya millet aç, millet susuz, millet yoksulluk içinde kıvranıyor görmüyor musunuz? Doğal gazları kesiliyor, 4 milyon insanın elektriği kesiliyor, nasıl zenginleşti Kemal Bey? Nerede yaşıyorsunuz?”

“Sokağa çıksanız siz göreceksiniz de sokağa çıkacak yüzünüz kalmadı” diyen Sertel, “Gelsin benimle Kemal Bey, gezelim Ankara sokaklarında, gidelim esnafa soralım bakalım, nasıl yangın var? Gelsin Kemal Bey benimle, Keçiören’e gidelim. Bakın, İstanbul’da Sultanbeyli’ye gidelim ya, var mısınız? Sultanbeyli AKP’nin kalesi gibi. Açlıktan insanlar zor durumda” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)