AK Partili Turan 2020'de duyurmuştu: 'Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa ben de aday olurum'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 2020 yılındaki bir demecinde "İlan ediyorum, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa ben de aday olurum" sözleri gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olduğunun açıklanmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile arasında 2020 yılında geçen bir diyalog tekrar gündem oldu.

Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde hükümeti eleştirdiği sırada AK Parti sıralarından gelen "Aday ol aday" sözlerine, “Benim aday olamayacağımı size kim söyledi?" yanıtını vermişti.

Kılıçdaroğlu’nun "kürsü heyecanına kapıldığını" öne süren Turan ise 8 Aralık 2020'de Habertürk’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olamaz, bu kadar net. Kürsü heyecanıyla bir anlık ifadeydi o. Göreceksiniz ki bu sözleri revize edilecek. Bir defa Kılıçdaroğlu’nu kaset operasyonu ile genel başkan yapanların izni ve talimatı olmadan aday olacağını açıklaması beklenmez. Siyasi dostlarına rağmen aday olamaz. Kılıçdaroğlu siyasette aday olmak, lider olmak için genel başkan olmuş biri değil. İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım.”

Turan açıklamasını hatırlatan ve aralarında CHP Milletvekili Cihangir İslam'ın da bulunduğu sosyal medya kullanıcıları için de, 'ironiyi anlayamayacak kadar siyasi kör olanlar' dedi. (HABER MERKEZİ)