AK Partili Tayyar'dan Erdoğan'ın maaşını eleştirenlere tepki: iktidarla el ele verin, 2022 zammından feragat edin

“Madem zor dönemden geçiyoruz, iktidarla el ele verin, 2022 zammından feragat edin” diyen AK Partili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşını eleştiren muhalefete tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşının yüzde 14.4 zamlanarak 100 bin lirayı aşmasına tepki gösterenleri eleştirdi. Tayyar, “Madem zor dönemden geçiyoruz, iktidarla el ele verin, 2022 zammından feragat edin” diyerek muhalefete seslendi. 

Tayyar, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Maaşı en yüksek memur maaşına endeksli olduğu için ilk 6 ay %30.5 zam alacak kimi aktif vekillerin, maaşı Cumhurbaşkanı maaşına endeksli olduğu için yılda bir kez %14.4 zam alacak emekli vekilleri tartışmaya açması şaka gibi. Gelin hepsini sıfırlayalım. Var mısınız?

Özellikle sözüm muhalif vekillere. Cumhurbaşkanı maaşına 2022 için toplam yüzde 14.4 zam yapıldığında kıyamet kopardınız. Şimdi maaşlarınıza sadece ilk 6 ay için yüzde 30.5 zam yapılacak. Madem zor dönemden geçiyoruz, iktidarla el ele verin, 2022 zammından feragat edin. Ne dersiniz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı, 2022 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi'ne göre yüzde 14.4 oranında artarak 88 bin liradan 100 bin 750 liraya yükselmişti. (HABER MERKEZİ)