AK Partili Sorgun: İntiharların yüzde 90'ının nedeni ekonomik değil eşle yaşanan sorun

AK Partili Sorgun, artan intihar vakalarının sebebi olarak eşlerle yaşanan sorunları gösterdi. Bazı vakaların ekonomik temelli olabileceğini söyleyen Sorgun “Hayatta iniş de var, çıkış da” dedi.

Google Haberlere Abone ol

KONYA – AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, yerel televizyon Kanal 42’de Türkiye’de artan intihar olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Şu anda hiçbirimizin şartları babalarımızın, dedelerimizin şartları gibi mi” diye soran Sorgun, “Ticaret dediğiniz şey kar da eder, zarar da eder. Hayatta iniş de var, çıkış da var. Uçak çıkar da iner de. İsteniyor ki, her zaman yükseğe çıkalım. Elbette bunu isteriz. Ama hayat her zaman bizim istediğimiz gibi sürmüyor. Teşhisi doğru koyamazsak tedaviyi doğru yapamayız” ifadelerini kullandı.

 ‘EN FAZLA İNTİHAR OLAYLARI NİYE İSKANDİNAV ÜLKELERİNDE?’

Türkiye’deki intihar vakalarının yüzde 90’ının aile sorunlarından kaynaklı olduğunu belirten Sorgun, intihar oranlarına ilişkin İskandinav ülkelerini örnek göstererek şunları söyledi: “Hiçbir yerde olan intihara gönlümüz razı gelmez. Efendim, bunlar açlıktan intihar etti. Konya’da geçen sene birisi intihar etti. Çıkarttık adamın şu kadar mal varlığı var. Dünyanın ekonomik dengeleri en gelişmiş ülkeler, İskandinav ülkeleri. Peki, niye en fazla intihar vakaları orada?”

“EKONOMİK PROBLEM OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Türkiye’de ekonomi kaynaklı intiharların da olduğunu da sözlerine ekleyen Sorgun, “Bir kimsenin canına kıyması kolay mı? İşte vatandaş bazen çatıya köprüye çıkıyor. Sebep, yüzde 90’ınında eşiyle yaşadığı problem çıkıyor. Hemen şablon elimizde ‘ekonomik şartlardan dolayı intihar etti.’ Sonra AK Parti veya Tayyip Erdoğan uğraşsın dursun. Birileri söylesin Tayyip Erdoğan’ın işi gücü yok, onlara cevap yetiştirsin. Bu ucuzluktan kaçınmamız gerekiyor. Elbette ekonomik problem de olmaması mümkün değil. Ticaret dediğiniz şey kar da eder, zarar da eder. Hayatta iniş de var çıkış da var. Uçak çıkar da iner de. Bu isteniyor ki her zaman yükseğe çıkalım. Elbette bunu isteriz. Ama hayat her zaman bizim istediğimiz gibi sürmüyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de intihar olaylarının her geçen gün arttığına dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, nisan ayında Türkiye’de en az 129 kişinin intihar ederek hayatını kaybettiğini belirtmişti. (DUVAR)